Így épült fel a Star Wars: Rogue One mesés világa

Az Industrial Light & Magic csapata mutatja meg, hogyan építette fel a legutóbbi Star Wars mozi világát.

Ismét egy látványos breakdown video érkezett, amelyben ezúttal a tavaly év végén mozikba került Star Wars mellékág, a Rogue One titkait fedik fel. Teszi ezt az Industrial Light & Magic stúdió, akik többedmagukkal a különleges effektekért és a mozi világának megteremtéséért felelt.

A fenti videón több érdekes jelenetet is láthatunk, köztük egyes szereplők megalkotásával és számos mesebeli helyszín felépítésével. Rögtön a bemutató elején megnézhetjük, hogyan készült a nyüzsgő város, amely felett egy csillagromboló lebeg békésen. Utóbbi akkora, mint maga a város. Ezután rögtön a Halálcsillaghoz ugrunk, ám ezúttal inkább csak az apró, de annál fontosabb részleteket fedik fel. Csak a külső burok számos rétegből épült fel. Később több belső teret is megcsodálhatunk, valamint néhány szereplő és robot animációját is. A bemutató második felében már inkább az akcióé és a háborúé a főszerep. Azt hihetnénk, hogy a trópusokon forgattak bizonyos jeleneteket, de valójában erről szó sincs. A közeli snitteket stúdióban vették fel, a totálokat pedig lemodellezték.

Az Industrial Light & Magic meglehetősen nagy cég, hiszen a világ több pontján is vannak stúdiói. Ezekben pedig olyan filmeken dolgoztak, mint a Valerian and the City of a Thousand Planets, a The Mummy, a Kong: Skull Island, a Warcraft vagy épp a Star Wars: The Force Awakens.

MEGOSZTÁS:
Meshmag