Már elérhető a Substance Painter 2017.3

Új auto backup plugint kapott a szoftver, amellyel immár az Adobe Project Felixbe is exportálhatunk.

Az Allegorithmic elkészült a Substance Painter legújabb frissítésével, amely ismét hasznos újdonságokkal bővíti a 3d-s modellfestő szoftvert. Az újdonságok közül hármat emeltek ki a készítők. Az első, hogy immár az Adobe által fejlesztett Project Felix felé is exportálhatjuk munkáinkat. A második, hogy a szoftver mostantól támogatja a gITF 2.0-át is. Valamint készült egy automatikus backup plugin is.

Az Adobe Project Felix felé történő exportálást az Adobe Standard Material export opció teszi lehetővé. Ennek segítségével közvetlenül a Project Felixben renderelhetjük le a Substance Painterben készült jeleneteket. Ám, mivel az Adobe egyelőre még javában dolgozik a rendszeren, így e téren még várhatóak később fejlesztések, módosítások.

A gITF 2.0 támogatása is fontos és érdekes újdonság. A gITF ugyanis egyelőre még nem vetette meg úgy a lábát a piacon, ahogy azt a fejlesztő Khronos Group remélte, ám mostantól eggyel több stúdió csatlakozott a támogatóik sorába.

A kisebb fejlesztések közé tartozik a rendkívül hasznos auto backup plugin, amellyel gyorsan visszaállíthatjuk a korábbi állapotokat. Ide tartozik még a gradient filter finomítása, amely immár 10 pontot támogat, hogy még részletesebb átmeneteket készíthessünk. Apróság, de hasznos, hogy a Substance Painter projekteket mostantól egyszerű drag’n’drop módszerrel is a viewportba húzhatjuk.

A Substane Painter 2017.3 Windows 7-től felfelé, CentOS 6.6-ra, Ubuntu Linux 12.4-re, valamint Mac OS X 10.10-től felfelé érhető el. Ez volt az utolsó ingyenes frissítés azoknak a felhasználóknak, akik a szoftver 2.x változatával rendelkeznek. A frissítésről bővebben az Allegorithmic oldalán olvashattok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag