A Spider-Man: Homecoming Pókemberéről

Kedvenc hálószövőnk otthon készült „gagyi” ruhája is komoly CGI munka eredménye, ahogy az a Sony Pictures Imageworks új, Spider-Man: Homecomingról készült bemutatójából is kiderül.

A rajongók zöme bizonyára egyetért abban, hogy az idei Pókember mozi, a Spider-Man: Homecoming magasan a legjobb adaptáció az új évezredben. Ebben nagy szerepe van annak, hogy Tom Holland remekül hozta a Peter Parker karaktert. Valamint annak, hogy teljesen új alapokra helyezték a filmet – beépítve az Avengers vonalba. A filmben Pókember a Keselyűvel és bandájával csap össze, ez pedig egy sor egyedi akciójelenetet eredményez. De a Sony Pictures Imageworks csapata nem csak ezekben mutatta meg tudását.

Ahogy az a fenti videón is látható, a film második felében szereplő „gagyi”, otthon készült pókruha is teljes egészében CGI munka eredménye. A készítőknek úgy kellett megalkotnia, hogy hiteles maradjon és a nézők ne tudják eldönteni, hogy amit látnak, az 3d-s modell vagy valóban egy hús-vér színész lapul benne. Persze ez bizonyos jeleneteknél kivitelezhetetlen lett volna a veszély miatt. Vagy mert egyszerűen bizonyos dolgokat még a motion capture stúdiókban sem lehet csak úgy felvenni. A videóban erről mesél a munka egyik felügyelője, Theo Bialek is. Mielőtt elkészítették volna Pókember jeleneteit, készítettek egy teljesen CGI bemutatót arról, ahogy a karakter hétköznapi dolgokat művel egy stúdióban. Erről még a stáb sem tudta először, hogy nem valódi felvételek. Egy picit még Tom Holland is elbizonytalanodott, hogy saját magát látja-e. Ezzel bizonyították, hogy igenis képesek olyan minőségű modellt és animációkat készíteni, ami a nézőket is könnyedén megtéveszti majd.

MEGOSZTÁS:
Meshmag