Elérhető a MagicSquire 2.0

A MagicSquire-t, a Photoshop eszközöket és ecseteket rendszerező plugint az alapjaitól írta újra Anastasiy Safari.

Anastasiy Safari elkészült az általa fejlesztett MagicSquire legújabb kiadásával, amely nem csak kisebb módosításokat hozott magával. A 2.0-s verzióban gyakorlatilag az alapjaitól írta újra a plugin kódját, hogy az sokkal jobban működjön nagyszámú elem kezelése mellett is. Persze néhány kisebb újítás azért helyet kapott benne.

Kezdve az újdonságokkal, a MagicSquire 2.0 immár támogatja a forma- és eszköz-készleteket is. Így mostantól ezeket is ugyanúgy képes rendszerezni és kezelni, ahogy az ecseteket. Emellett egy új Tool History ablak is került a rendszerbe, amelybe automatikusan belekerül minden eszköz, amit kiválasztottunk. Így könnyen visszakereshető, hogy mikor mit használtunk. Kisebb, de annál hasznosabb újdonság, hogy átméretezhetjük az ecsetek előnézetét. Ez kifejezetten a magas felbontású monitorok esetében hasznos, hiszen így ezeken is sokkal jobban láthatóak lesznek. Azt is átállíthatjuk, hogy a palettánk a standard oszlopelrendezés helyett inkább horizontálisan fekve jelenjen meg.

Ami pedig a technikai hátteret illeti, a készítők az alapoktól írta újra a MagicSquire kódját. Erre azért volt szükség, mert az előző verzió kissé darabossá vált, ha nagyszámú elemet kellett kezelnie. A kezelőfelület most már gond nélkül megbirkózik akár 1000-nél is több vagy 4 GB memóriát meghaladó mennyiségű elemmel is.

A plugin a Photoshop CS5-től felfelé kompatibilis az Adobe szoftverével Windowson és Mac OS-en egyaránt. A frissítés részletes leírását a hivatalos oldalon olvashatjátok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag