Így készültek a The Jungle Book állatai

Az MPC Design dolgozott a The Jungle Book legutóbbi filmadaptációjának bizonyos jelenetein. A legújabb breakdown videójukban megmutatják, hogy készültek a beszélő állatok.

Azt hiszem, a The Jungle Bookot, vagyis a Dzsungel könyvét aligha kell bárkinek is bemutatni. Maugli története az esőerdőben, ahol állatok nevelték fel, az egyik legkedveltebb mese, amelyet többek közt a Disney is feldolgozott már. A rajzfilm után tavaly végül egész estés mozifilm formájában is elkészítették. Ez, hasonlóan a Szépség és a szörnyeteg mozihoz, nagyon szorosan kötődik az eredeti rajzfilmhez, így ebben is megszólalnak az állatok. Ezt pedig az MPC Design stúdió tette lehetővé.

A fenti breakdown video kifejezetten az állatokról, Maugliról és a környezetről szól. A film látványvilágáért és így a stúdió munkájáért is Adam Valdez felelt, aki ezen a bemutatón is végigvezet minket. A film elkészítése során törekedtek arra, hogy ahol lehet, ott a hagyományos megoldásokat alkalmazzák. Így sok kis jelenet díszleteit építették stúdióban. Ahol Maugli legurul egy sáros domboldalon, ott valóban építettek egy makettet, ahol a színész – Neel Sethi – valóban legurult és összekoszolta magát. Egy másik jelenetben sűrű fűben szalad, ezt is egy csík valódi fű mellett vették fel – majd később varrták rá a filmbéli környezetet.

Ugyanígy az állatokkal való interakció során is hagyományos eszközöket vetettek be. Raksha, a farkas vagy Bagira, a párduc jeleneteinél méretarányos maketteket használtak, majd ezek helyére illesztették be a 3d-s modelleket. Hasonló a helyzet Baluval is.

Az MPC Design elsősorban reklámokkal és filmekkel foglalkozik. A The Jungle Book mellett dolgoztak az Alien: Covenant, a Wonder Woman, a Ghost in the Shell vagy épp a Pirates of the Carribean: Dead Men Tell No Tale-en is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag