Elérhető a Houdini Fast Track Vol. 1: Fundamentals

Nézd meg a The Gnomon Workshop új oktatóvideó-sorozatának első részét, amelyben a Houdini kezelésébe vezetnek be minket.

A The Gnomon Workshop a napokban belekezdett egy új sorozatba, amelynek célja, hogy online videók formájában vezessen be minket a Houdini használatába. A videósorozatban Robby Branham egészen az alapoktól kezdve vezet majd minket végig a 3d-s szoftver finomságaiba. Az első anyag, amely összesen huszonöt blokkra bontva bő négy órát ölel fel, már elérhető a hivatalos oldalon.

https://www.youtube.com/watch?v=pGq02kvl6LA

Branham lépésről lépésre haladva mutatja be a szoftvert és annak funkcióit. Először a kezelőfelületet, majd a különböző paraméterek, csoportok és értékek kerülnek szóba. Később a modellezésen, a merev testeken, a Pyro FX eszközök használatán, a VEX rendszeren és a Mantra renderer használatán is végighalad. Olyan fontos részletekre is kitér, mint a külső szoftverekbe való exportálás, mint a Mayába vagy Nuke-ba. Emellett bevezet a tűz, por, részecskék, anyagok és fények kezelésébe is.

A teljes anyag tehát a The Gnomon Workshop oldalán érhető el, akár havi vagy éves előfizetéses formában. Ezért cserébe háromszáznál is több különféle oktatóanyaghoz férhetünk hozzá, ami több mint ezer órát ölel fel. A mostani anyagnál közreműködő Robby Branham is jelentős szakmai háttérrel rendelkezik. Dolgozott többek közt a Psyop, Digital Domain, Pixomondo és Zoic Studios kötelékében is. Ez idő alatt filmeken, reklámokon, videojátékok előzetesein is dolgozott.

MEGOSZTÁS:
Meshmag