My Cousin Rachel breakdown

Egy kosztümös filmhez sem elég ma már egy korabeli ruha és néhány szekér. A My Cousin Rachel elkészítésében a Union VFX csapata is közreműködött.

Idén nyáron került a mozikba Roger Michell új filmje, a Daphen du Maurier azonos című regénye alapján készült My Cousin Rachel. A kosztümös drámában egy fiatal angol a néhai unokatestvére özvegyét – Rachelt – hibáztatja rokona haláláért. A dolgok azonban ott válnak igazán bonyolulttá, amikor ő maga is a nő bűvkörébe kerül. Egy ilyen romantikus dráma leforgatásához, azt hinné az ember, nincs szükség különleges effektekre. Nos, mégis van. És ezeket leplezi le a Union VFX csapata a legújabb breakdown videójában.

https://vimeo.com/233994636

A My Cousin Rachel legtöbb jelenete egyszerű, visszafogott látványvilágot tükröz. Mégis ezek zöme is magán hordozza a Union VFX keze munkáját. Egy olyan egyszerű jelenet, mint egy postakocsi útja egy poros vidéki úton, is több érdekességet rejt magában. A háttérben látható város valójában nem létezik, ahogy több jelenetben a madarak is utólag lettek az égre varrva. A havas táj egy része valódi díszlettel lett megoldva, majd a kamera távolodásával a távolabbi erdő is láthatóvá válik – ezt már utólag színezték át. A lovaglós résznél külön érdekes, hogy az éppel elomló sziklaparttal az egész stábot szépen kitakarták. Ugyanitt a békésen legelésző nyáj sem valódi.

A Union VFX előszeretettel foglalkoztatott stúdió, ám munkái közt nem kimondottan látványmozikat találunk. Repertoárjukban olyan filmeket találunk, mint a T2 Trainspotting, az Everest, a 127 Hours vagy a Sufgragette.

MEGOSZTÁS:
Meshmag