Megérkezett a Substance Designer 2017.2

A legújabb frissítéssel a Substance Designer már a cross-platform AxF formátumot is támogatja, de új zajeffektek és szűrők is érkeztek.

Az Allegorithmic csapata elkészült a Substance Designer 2017.2-vel, az anyagszerkesztő szoftver őszi frissítésével. Az új frissítéssel több kisebb fejlesztés vált elérhetővé, köztük a cross-platform AxF formátum támogatása, valamint új szűrők és zajeffektek.

Az egyik legfontosabb újdonság az X-Rite által fejlesztett AxF formátum támogatása. Ez elsősorban azt a célt szolgálja, hogy egységesítse az anyagok mozgatását a CAD és DCC szoftverek között. Emellett több rendermotor is támogatja, így többek közt az Iray, az AMD ProRenderje, a KeyShot vagy épp a Maxwell.

Szintén fontos bővítménynek számítanak az új zajeffektek és az új szűrők. Ezekből összesen hét újat kapnak a felhasználók, köztük a régóta várt Flood Fill rendszerrel. Utóbbi használatát mutatja be a fenti közel negyedórás video. Az új szűrők között találjuk a Shape Mappert, a Histogram Selectet, valamint a Vector Morph-ot is.

Kisebb fejlesztésen esett át a már korábban is elérhető Splatter Circular készítő, valamint a Scratches készítő is. Utóbbival valóságos, de könnyen szerkeszthető repedések és karcok készíthetőek. A fentieken túl további újdonságok és javítások is helyet kaptak az őszi frissítésben, ezekről a hivatalos oldalon olvashattok, ahol minden újdonságok részletesen is bemutatnak.

MEGOSZTÁS:
Meshmag