Megjelent az anima 3, a tömeganimáló eszköz új verziója

Az AXYZ elkészült az anima legújabb kiadásával, amely új rendermotort és Unreal Engine plugint is kapott.

A különböző mozis projektek mellett a reklámok és más kisfilmek elkészítésénél is fontos lehet a tömegjelenetek profi kivitelezése. Régen ezeket tucatnyi statisztával oldották meg, manapság viszont megannyi különböző célszoftver és plugin áll a készítők rendelkezésére. Ilyen az AXYZ által fejlesztett anima is, amelynek legújabb kiadása a napokban érkezett meg 3ds Maxhoz és Cinema 4D-hez.

Az anima 3 kifejezetten olyan jelenetek megtervezésénél lehet hasznos, ahol nincs szükség különösen részletes tervezésre. Segítségével gyorsan és egyszerűen adhatunk animált elemeket egy tömegjelenethez anélkül, hogy a mesterséges intelligencián vagy a részecskerendszereken alapuló bonyolultabb megoldásokkal menne el az idő. Az anima alkalmazásával egyszerűen megadhatjuk a karaktereknek a mozgás útvonalát, valamint könnyedén beemelhetünk a jelenetbe különféle tereptárgyakat. Ugyanígy kijelölhetjük azokat a területeket is, amelyeket a tömeg el fog kerülni. Az eszköz nem csupán a fejlesztők által biztosított karakterekkel és animációkkal birkózik meg, de a felhasználó is készíthet hozzá egyedi karaktereket. A végeredményt pedig FBX, OpenCollada és .vrscene formátumba exportálható, illetve beemelhető 3ds Maxba és Cinema 4D-be.

Az új kiadás egyik fontos fejlesztése az Unreal Engine 4 plugin, amelyet a grafikus motort fejlesztő Epic Games munkatársaival közösen készítettek el. Ennek segítségével azonnal megnézhetjük, hogy a jelenetünk hogyan is fest a grafikus motorban. Emellett az anima 3 saját viewport renderelője is továbbfejlődött, amely így már támogatja a fizikai alapú shadereket is. Dolgoztak a kezelőfelületen is, valamint megjelent az új multi-scene loader is. Ezzel egyszerre több jelenet is betölthető, közöttük pedig gyorsan lehet váltani, ezzel jelentősen csökkentve a munkaidőt.

Az anima 3 a 3ds Max 2011-től felfelé, valamint a Cinema 4D R14-től felfelé kompatibilis Windows 7-től. Az új kiadás részletes leírását a hivatalos oldalon olvashatjátok. A frissítés a korábbi verziókkal rendelkező felhasználóknak ingyenesen tölthető le. Emellett elérhető egy ingyenes kiadás is, amely azonban csak legfeljebb 4 másodperces animációkat engedélyez.

MEGOSZTÁS:
Meshmag