Így készültek a Volkswagen – Born Confident reklámjai

A Born Confident videók elkészítését az MPC Design stúdiójára bízták, akik most egy érdekes és részletes breakdown videóban tárják fel a kulisszatitkokat.

Manapság a legtöbb autómárka komoly összegeket fordít rá, hogy ne csak látványos, de érdekes is legyen egy-egy újabb reklámjuk. Ilyen a Volkswagen is, amelynek Born Confident kisfilmjei valóban szórakoztatóak lettek. A történet középpontjában ezúttal egy fiatal, de hihetetlen önbizalommal rendelkező fekete kos áll, aki nem csak vezeti az övéit, de az emberektől sem riad meg. Egyetlen dolog van csupán, amellyel nem tud mit kezdeni: az új Volkswagen T-Roc.

A reklámok elkészítésében az MPC Design csapata is közreműködött, akik a napokban egy igen részletes breakdown videóval jelentkeztek. Ebben kifejezetten a főszereplő kos elkészítését mutatják be. Kezdve a modell vázlatos, majd aprólékos megalkotásával. Ezt követik az animációk, amelyek alapját egy modulárisan mozgatható váz adja. Erre húzták rá a dinamikusan mozgó izomzatot, majd arra egy külön is mozgó bőrréteget. Végül jöhet a bunda.

A videóban a forgatás érdekességeibe is beavatnak minket. Azokban a jelenetekben, ahol a virtuális kos élő szereplőkkel jelenik meg, többnyire egy dróton mozgatható bábot használtak.

https://vimeo.com/244408575

Az MPC Design a munka során felhasználta a Jungle Book elkészítésében szerzett tapasztalatait is. Az volt a cél, hogy a reklámokban szereplő állat egyszerre legyen élethű és aranyos, de megjelenésével és viselkedésével ne lépje át a rajzfilmszerűség határát.

MEGOSZTÁS:
Meshmag