The Fate of the Furious trükkök a Rodeo FX-től

A Rodeo FX breakdown videójában a The Fate of the Furious egyik autós üldözéses jelenetét leplezik le, benne a faltörő golyóval.

Bár annak idején egyszerű autós-gyorsulásos akciófilmként látta meg a napvilágot a The Fast and the Furious, kis megingást követően mára az egyik vezető mozis sorozattá nőtte ki magát. A széria idén már a nyolcadik epizódjával került a vászonra. A The Fate of the Furiousben ismét Vin Diesel és Dwayne Johnson taposta a gázpedált csapatával.

Míg az első néhány moziban még inkább az autóké és az illegális éjszakai futamok világáé volt a főszerep, addig a negyedik résszel 180 fokot fordult a sorozat. Az újabb és újabb részek már inkább egy szupertitkos, félig törvényen kívüli, mégis mindig a törvényt szolgáló bandáról szóltak. E banda pedig Dom Toretto vezetésével mindig egyre merészebb és hihetetlenebb küldetéseket vállalt el. A készítők pedig igyekeztek minden új résszel felül (vagy alul?) múlni a korábbit, legalábbis nyakatekert és teljesen valótlan jelenetek tömkelegével.

https://vimeo.com/235818158

Ilyenből rengeteget láthattunk a The Fate of the Furiousben is, elég csak a torpedós-tengeralattjárós részre gondolni. A film elkészítésében a Rodeo FX csapata is kivette a részét. A stúdió a legújabb breakdown videójában egy másik hasonlóan látványos, ám annál valószerűtlenebb jelenetet mutatnak be. Ebben Hobbs és csapata üldözi Domot, őket pedig további nagyjából tíz autónyi kommandós. Hogy ezeket lerázzák és valahogy megállítsák Domot, szabadjára engednek egy hatalmas faltörő golyót. Ez aztán az első lendületével eltakarítja az óvatlan autósok első felét, majd a másodikkal a maradékot is. Persze ez mind csak 3d-s utómunka eredménye, amelyet a fenti breakdown video szépen be is mutat.

A Rodeo FX munkáját a The Fate of the Furious mellett idén olyan filmekben láthattuk, mint a Black Panther, a Justice League, a Blade Runner 2049, a Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tale vagy a Thor: Ragnarök.

MEGOSZTÁS:
Meshmag