Wonder Wheel breakdown – így forog az óriáskerék

A Wonder Wheel az ’50-es évek Coney Islandjére repít, ám egy ilyen világot ma már csak olyan stúdiók segítségével tudnak megteremteni, mint a Brainstorm Digital.

Idén került a mozikba James Belushi legújabb filmje, amely elsőre talán nem tűnik túl izgalmasnak, de valójában egy egészen magával ragadó hangulatú világot tár elénk. A Wonder Wheel ugyanis az 1950-es években játszódik a híres Coney Islanden, pontosabban az ott található vidámparkban. A film látványvilágának megteremtésében a készítők a Brainstorm Digital csapatát kérték fel segítségnek. A stúdió az alábbi breakdown videóban mutatják be munkájukat.

A Wonder Wheel tehát egy vidámparkban játszódik, ez pedig nem sok igazán látványos jelenetet sejtet. Ennek ellenére a Brainstorm Digitalnak rengeteg munkája volt a filmben. Ezt már rögtön a legelső jelenet bebizonyítja, ahol a parton napozók tömegét láthatjuk, a háttérben a hatalmas vidámpark játékaival. Nos, ebből valójában csak alig egy maréknyi statiszta igazi, a többit a stúdió pakolta a jelenetbe. Így a napozók számát is ők duzzasztották fel az eredeti sokszorosára, valamint a háttérbe is ők illesztették be az óriáskereket, a hullámvasutat és a többi bódét. De még az eget is. Az ablakon keresztül felvett jeleneteknél zöld hátteret használtak, majd utólag varázsolták oda a vidámpark épületeit és szerkezeteit.

A Wonder Wheel tehát valójában egy olyan vidámparkban játszódik, amely nem is létezik. A Brainstorm Digital egyébként rutinosnak számít a hasonló mozik terén. Olyan filmek látványvilágát valósították már meg, mint a The Wolf of Wall Street, a Broadwalk Empire, a Café Society vagy a The Lost City of Z.

MEGOSZTÁS:
Meshmag