Megérkezett az Ultraflares 1.2

Richard Rosenman Ultraflares plunginje számos képszerkesztő szoftverhez elérhető, a minap megkapta első jelentős frissítését.

Richard Rosenman elkészült az Ultraflares 1.2-vel, a 2015-ben bemutatott grafikus eszköz első jelentős frissítésével. Az Ultraflares – ahogy az a nevéből már sejthető – a lens flare effektekért felelős. Segítségével a fizika törvényeinek is megfelelő, így tökéletesen valósághű fényeffekteket hozhatunk létre. Az eszköz ráadásul számos képszerkesztő szoftverrel kompatibilis.

Az Ultraflare az effektek létrehozásakor figyelembe veszi a képek színárnyalati és intenzitási tulajdonságait is. A végeredményt részletesen paraméterezhetjük a rendelkezésünkre álló beállítási lehetőségekkel. Módosíthatjuk az effekt távolságát, méretét, szögét és nyúlását, intenzitását, finomságát. A pluginben számos effekttípus megtalálható: iris, multi-iris, spot glow, halo, ring, caustic, shimmer, spikeball, sparkle, glow stb.

Az 1.2-es frissítés a premier óta az első, amely nem csak hibajavításokat tartalmaz. Az újdonságok azonban elsősorban a kezelőfelületet és a használhatóságot érintik. A kezelőfelület és a kereső is kitehető teljes képernyőre vagy minimalizálható. A párbeszédablakok pedig átméretezhetőek lettek. Halmozott feladatok esetében lehet nagyon hasznos a CPU-terhelés megjelenítése, mert így könnyű kiszúrni, ha valahol hiba van a rendszerben. Emellett a kétszáznál is több előre elkészített sablon egy része is frissült.

Az Ultraflares az Adobe termékcsalád több szoftverével is kompatibilis, így Photoshop CS5-től felfelé, illetve Illustrator CS6-tól felfelé. Emellett a Painter 12.1-től felfelé is működik, de más képszerkesztő szoftverekhez is elérhető. Az újdonságokról részletesen a hivatalos oldalon olvashattok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag