Santa & Cie breakdown ezúttal a Mikros Image-től

A francia karácsonyi mozin, a Santa & Cie-n több stúdió is dolgozott, most a Mikros Image mutatta meg, hogy ők mely jeleneteknél közreműködtek.

Néhány héttel ezelőtt már megmutattuk, hogy a Compagnie Generale Des Effects Visuels (CGEV) hogyan keltette életre a Santa & Cie játékgyárát. A francia karácsonyi mesefilm elkészítésében természetesen több stúdió is részt vett, mindenki más és más feladatokat látott el. A CGEV után most a Mikros Image csapata mutatta meg egy breakdown videóban, hogy rájuk mely jeleneteket bízták.

A Santa & Cie a Mikulás egy különösen nehéz karácsonyáról szól, miután a játékokat készítő manók váratlanul mind harcképtelenné váltak. Egy ilyen karácsonyi filmből természetesen nem maradhatnak ki a repülő szánt húzó rénszarvasok sem. Ők és a szán számos jelenetben csak CGI, néha viszont – amikor a főszereplő épp a szánon ül – utóbbit valódi díszlettel oldották meg. A breakdown videóban több jelenetet is láthatunk, ahol megmutatják, hogyan modellezték le a rénszarvasokat. De több olyan felvételt is megmutatnak, ahol a színészek stúdióban, kék háttér előtt egy piciny díszlettel kiegészítve játszanak. Majd ezeket illesztették rá a végső jelenetre. Ilyen a két kisgyerek az egyik rénszarvas hátán.

A Mikros Image a fenti video mellett egy másikat is közzétett. Ezen a Párizsban játszódó részlet megtervezésébe nyerhetünk bepillantást. Először vázlatos rajzokkal tervezték meg az adott jelenetet, majd kezdetleges 3d-s videót készítettek róla. Miután ebben véglegesítettek minden kamera-beállítást, szöget és vágást, jöhetett a stúdiómunka, valamint a helyszín 3d-s modelljeinek, elemeinek elkészítése.

MEGOSZTÁS:
Meshmag