12 Strong breakdown a CVD VFX csapatától

A 12 Strong az egyik első különleges alakulatról szól, amit ledobtak Afganisztánban a szeptember 11-i terrortámadás után. Akcióban nincs hiány, a látványért pedig a CVD VFX gárdája felelt.

Érdekes, megtörtént eseményeken alapul Nicolai Fuglsig napokban mozikba került filmje, a 12 Strong, amely hazánkban A lovasság címmel fog megjelenni. A történet ugyanis a szeptember 11-i terrortámadás utáni zavaros időkben játszódik. A főhősei pedig azok a különlegesen képzett katonák, akiket elsőként dobtak le Afganisztánban, hogy végezzenek a tálibokkal. A filmnek így nem csak mondanivalója van, de látvány terén sem okoz csalódást. Utóbbiért többek közt a CDV VFX stúdió felelt, akik most megmutatják néhány akciójelenet trükkjeit.

A breakdown video leginkább a csatajelenetekre koncentrál, vagyis rengeteg látványos robbanást láthatunk benne. Rögtön az elején egy felülnézetes támadást mutatnak meg, ahol tankok között robbannak fel aknák. Itt két felvételt mostak össze, az egyiken a robbanások láthatók, a másikon pedig a tankok szerepelnek. Egy másik jelenetben azt mutatják meg, miként varrtak össze egy közeli és egy távoli felvételt, hogy úgy tűnjön, a katonák egy magaslatról egy lángoló tábort figyelnek meg. Érdekes, hogy egy olyan egyszerű szituációt, mint egy autóval vacakoló katona és a hozzá fegyverrel közelítő másik, szintén zöld háttérrel oldottak meg. Az autóban ülő színész egy zöld háttér előtt szenved a kocsival, amelyre később varrták rá a füstből előbukkanó támadóját. A video második felében már tényleg a robbanásoké a főszerep.

A CDV VFX a feltörekvő stúdiók közé tartozik. Egyelőre nem olyan méretes a portfóliója, mint a konkurens csapatoké, ám már így is több neves projektben működtek közre. Filmek terén a Fargo, a Game Over Man, a Dirk Gently’s és az Indian Horse is a nevükhöz fűződik, de dolgoztak a Mass Effect Andromeda videojáték néhány videóján is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag