Újabb Blade Runner 2049 breakdown videók

Ezúttal a BUF és a Rodeo FX mutatja meg, a Blade Runner 2049 mely részletein dolgoztak.

Három évtizednyi várakozás után tavaly végre megérkezett a Blade Runner 2049, Harrison Ford nagy sikerű (de legalább ennyire megosztó) sci-fijének folytatása. Napjainkban egy ilyen mozi elkészítésében már több VFX-stúdió is kiveszi a részét. Korábban már mutattunk egy breakdown videót, amely a Universal Production Partners stúdiójában készült. Most két másik csapat is megmutatja, ők mely részleteken dolgoztak.

A BUF csapata egy meglehetősen hosszú bemutatóval rukkolt elő, amely azonban csak néhány jelenetre koncentrál. Ezek viszont annál érdekesebbek. A stúdió ugyanis azt a feladatot kapta, hogy keltsen életre olyan sztárokat, akik sok-sok évvel ezelőtt éltek. Így láthatjuk, miként modellezték le egykori fotók százait felhasználva Elvis Presleyt és Frank Sinatrát. A videóban hasonló részletességgel mutatják be egy rovar modelljének felépítését vagy a egy torta és az annak örülő kislány hologramját.

A BUF mellett a Rodeo FX is jelentkezett egy hasonló breakdown videóval. Ők a futurisztikus város elkészítésében vállaltak jelentős szerepet. Ők készítették a különböző márkák hologramos reklámjait, de sok jelenetben maga a város is az ő stúdiójukban készült. A szabadtéri helyszínek egy részén is ők dolgoztak, mint a roncsokból és szeméthegyekből álló nyomornegyed. A hatalmas gyár vagy a plakátokon is szereplő autós jelenet is náluk készült, de azt is megmutatják, hogyan varázsoltak egyetlen szobából hatalmas tereket.

A BUF stúdiója reklámokon, sorozatokon és filmeken dolgozik. Repertoárjukban megtaláljuk az új Twin Peaks évadot, az American Gods sorozatot és a Kingsman: The Golden Circle-t is. A Rodeo FX is hasonlóan sűrűn foglalkoztatott stúdió. The Fate of the Furious, Jumanji, IT, Kong Skull Island vagy épp a Lucy látványvilágáért is feleltek.

MEGOSZTÁS:
Meshmag