Megjelent az Adobe Photoshop 19.1

A Photoshop legújabb verziójában javítottak a HiDPI monitorok, valamint a Microsoft Surface Dial támogatásán.

Az Adobe a napokban elérhetővé tette a Photoshop 19.1-et, a képszerkesztő szoftver legújabb verzióját. Ezúttal egy kisebb frissítésről van szó, amely azonban fontos újításokat hozott magával – néhányat csak Windows alatt. Ilyen a HiDPI monitorok támogatása, valamint a Microsoft Surface Dial támogatása. Ezek mellett néhány eszköz is fejlesztéseken esett át, ezek minden operációs rendszeren megújulnak.

A Photoshop 19.1-ben tovább fejlesztették a HiDPI monitorok támogatását Windows 10 alatt. Ennek köszönhetően a kezelőfelület sokkal pontosabban méretezhető. 100%-től egészen 400%-ig változtathatjuk a méretét a nekünk megfelelő mértékben. A változtatásra 25%-os lépésekben van lehetőség. Ha több monitort is használunk, mindegyiken külön-külön beállíthatjuk a kezelőfelület méretét.

Azok a felhasználók, akik a Microsoft Surface Studio rendszerét használják, szintén újdonságokra számíthatnak. A Photoshop 19.1 ugyanis már kezeli az érintőképernyős számítógéphez használható Surface Dial eszközt is. Ennek segítségével bármely ecsetet használat közben módosíthatunk, legyen szó egy körvonal vastagságáról vagy épp átlátszóságáról.

Az Adobe természetesen nem csak a Microsoft operációs rendszerét és számítógépét használókra gondolt. Az Adobe mesterséges intelligencián alapuló Sensei rendszerét használva minden operációs rendszerre megjelent az új Select Subject eszköz. Ez automatikusan elkülöníti a kép előterében lévő elemeket a háttértől. Az eszköz egyelőre nem kimondottan pontos, így a tökéletes eredményhez utóhangolás szükséges, mindenképpen felgyorsítja a munkafolyamatokat. Emellett sokkal pontosabb eredmény érhető el vele, mintha mindent szabad kézzel vágnánk körbe. A Selec Subject a Select and Mask részét képezi, amelyben egy új beállítás is helyet kapott. A Decontaminate Colors csúszkával a kiválasztás széleinél játszhatunk a színekkel.

Az Adobe Photoshop 19.1 Windows 7-től felfelé és Mac OS X 10.11-től felfelé érhető el. Mint a szoftver korábbi verziói, ez is kizárólag bérleti formában, havi előfizetési díjért. A frissítésről részletesen a hivatalos oldalon olvashattok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag