Promise at Dawn breakdown a Digital Districttől

A Promise at Dawn breakdown videója leginkább a világháborús jelenetekre koncentrál.

Tavaly decemberben került a mozikba a Promise at Dawn című francia romantikus dráma, amely Romain Gary önéletrajza alapján készült. A híres író többek közt pilótaként is szolgált a második világháborúban, így a filmben ez is fontos szerepet játszott. A repülős jelenetek elkészítésében a Digital District stúdió is részt vett, akik most az alábbi breakdown videót tették közzé.

A videóban tehát elsősorban a repülős jelenetek elkészítését láthatjuk. Egy bombázó alakulatot láthatunk többnyire az egyik gép pilótafülkéjén keresztül. A gépek és a környezet is teljes egészében 3d-s munka. Ugyanígy a lezuhanó és a tengerbe csapódó repülő is a stúdióban készült. Az a jelenet azonban, ahol egy fiatal nő fényképét láthatjuk az ablak elé illesztve, valódi díszlettel készül kék háttér előtt. Erre a háttérre varrták rá utólag a külvilágot és a többi repülőt.

A video második felében az is kiderül, hogy nem csak a repülőket, hanem a környezetet is teljes egészében a stúdió modellezte le. Ehhez valós térképeket használtak, majd azok alapján helyezték el a növényzetet és az épületeket. Ugyanez igaz a későbbi városi jelenetre is, ahol a vasútállomás lebombázása a video csúcspontja. Az egész várost 3d-s modellekből építették fel, majd részletesen berendezték a pályaudvart is.

A Digital District kifejezetten francia filmekre és reklámokra specializálódott. De dolgoztak a Santa & Cie-n, a Jackie-n, valamint a Cacharel Amor Amor parfűmjének reklámján vagy a Nissan Micra reklámján is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag