Cold Skin breakdown az El Ranchito tálalásában

A tavalyi év egyik érdekes horror mozija volt a Cold Skin, amelyben egy férfi egy távoli szigetre csöppen. A francia-spanyol mozi 1914-ben játszódik az Antarktiszon. Már a helyszínválasztás is megkövetelte egy grafikus stúdió bevonását, ráadásul még fura vízi lények is felbukkannak.

Tavaly ősszel került a mozikba Xavier Gens különös horrorfilmje, a Cold Skin. A történet 1914-ben játszódik, amikor egy fiatal kutató az Antarktisz egy szigetére érkezik, hogy átvegye az elhunyt meteorológus helyét. A szigeten egyedül a világítótorony karbantartója lakik rajta kívül. Hősünk azonban hamar rájön, hogy elődje nem a hivatalos jelentésben leírt tífusz miatt halt meg, hanem a szigetet időnként megtámadó vízi lényeg végeztek vele. A film tehát már a helyszíne miatt és e lények miatt is érdekes kihívás elé állította az El Ranchito stúdió munkatársait, akik az alábbi breakdown videóban mutatták be munkájukat.

A Cold Skin egy része az óceánon játszódik, ezeket a jeleneteket részben díszletekkel oldották meg. A színészek kék háttér előtt, részlegesen megépített hajó maketten játszottak, majd a stúdió ezt ültette át egy mozgó hajó képére. A hajó alatt úszó delfinekkel együtt. A filmben látható különös vízi lényeket – legalábbis a közeli felvételeken – elmaszkírozott színészek alakították. Ám nem volt elég a maszk, a stúdió is sokat finomított a látványon, mire elérték a végeredményt. Teljesen kicserélték a lény szemeit, amelyek sokkal távolabb ülnek egymástól, mint az embereké. A méretüket is megnövelték, valamint a színük is sokkal sötétebb, mélyebben is ülnek. Ezeket és az oldalról mozgó szemhéjat is az El Ranchito modellezte le. A videóban láthatunk még víz alatti jeleneteket is, valamint a csónakos rész is érdekes. Más filmekkel ellentétben itt medencét használtak (és nem csak hidraulikusan mozgatott csónakot), majd ezt ültették rá a digitálisan elkészült óceánra. A video második felében a világítótorony ostromát is láthatjuk. Itt néhány kaszkadőrrel dolgoztak valós díszleteken, majd tömegszimulátorral és digitális háttérrel bővítették ki a látványt.

Az El Ranchito csapata rengeteg projekten dolgozik párhuzamosan. Az olyan mozik mellett, mint az A Monster Calls, a The Queen of Spain, a Star Trek Discovery vagy a Geostorm mellett folyamatosan közreműködnek a Game of Thrones szezonjainak elkészítésében is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag