Így újult meg a Shadow of the Colossus

A Shadow of the Colossus eredetije még 2005-ben jelent meg PlayStation 2-re, majd 2011-ben kapott egy HD remake-t PlayStation 3-ra. Most a készítők megmutatják, hogyan született újjá a játék PlayStation 4-en.

A Shadow of the Colossus egyike a PlayStation konzolok legendássá vált exkluzív játékainak. A Team Ico játéka eredetileg 2005-ben jelent meg PlayStation 2-re és hatalmas rajongótábort gyűjtött maga köré. Sokan a világ legmeghatározóbb videojátékai között is számon tartják. 2011-ben megkapta a maga HD-remake kiadását PlayStation 3-on, amely szintén szép sikereket ért el. A Sony viszont úgy látta, hogy ideje az aktuális konzolgeneráción, PlayStation 4-en is megmutatni, milyen is a Shadow of the Colossus. A legújabb kiadás napokon belül megjelenik, a készítők pedig megmutatták, hogyan szépült meg a játék az eredetihez képest.

A Shadow of the Colossus PS4-es verzióját a Bluepoint Games csapata készíti (ők jegyzik a PS3-as remake-et is). A stúdió a játékban szereplő mind a tizenhat colossit az eredeti, PlayStation 2-es változat alapján készítették el. Mivel a két konzol számítási kapacitása össze sem hasonlítható, így a grafikusok olyan részleteket is megmutathatnak, amelyek korábban csak elnagyolt formában jelenhettek meg a játékban. A hatalmas szörnyetegek így soha nem látott részletességgel szerepelnek. Ahol eredetileg csak egy sima, egyenes kitüremkedés volt, ott most egy aprólékosan kidolgozott faragvány látható. A fenti videóban szemléletesen bemutatják néhány modell evolúcióját és kiteljesedését.

A Shadow of the Colossus február 6-án fog megjelenni PlayStation 4-re és PlayStation 4 Próra. A játékban egy fiatal fiút, Wandert alakítjuk, aki egy tiltott világba merészkedik. Ahhoz, hogy megmentse Mono, a társa életét, meg kell küzdenie tizenhat hatalmas kőszörnnyel, akiket Colossiknak hívnak. Ehhez viszont mindegyik szörnyet ki kell ismerni, meg kell találni a gyenge pontját és ennek megfelelően kell támadni.

MEGOSZTÁS:
Meshmag