Már elérhető a Corona Renderer for Cinema 4D bétája

A Corona Renderer for Cinema 4D új verziójába több új funkciót is beépítettek, így elérhető a Corona VFB és a Corona Image Editor is.

A Render Legion elkészült a Corona Renderer for Cinema 4D új, béta verziójával, amely már elérhető minden felhasználó számára. Az új kiadás természetesen több új elemmel is bővült, köztük a Corona Image Editor támogatásával, a Corona VFB interaktív renderelővel és más újdonságokkal. Ezzel a renderelő három év után a legnagyobb frissítését kapta meg.

Az újdonságok sorát a Corona VFB nyitja. Ennek segítségével a felhasználók valós időben követhetik figyelemmel módosításaik eredményét, legyen szó a geometriáról, a kamerákról, az anyagokról és felületekről vagy épp a fényekről. Ehhez szorosan kapcsolódik a Corona Image Editor támogatása is. Az önállóan működő szerkesztő most már a Cinema 4D változathoz is elérhető, a felhasználók pedig könnyedén és gyorsan javíthatnak a Corona VFB-ben készült rendereken. A Corona VFB emellett azt is lehetővé teszi, hogy a renderfolyamatot megszakítsuk, az állást elmentsük, majd egy későbbi időpontban folytassuk. Ez a megoldás kétségkívül a V-Rayt fejlesztő Chaos Grouptól ered, akik tavaly megvásárolták a Render Legion stúdióját.

Az új verzióban a végső renderhez is új funkciókat és lehetőségeket adtak a készítők. Többek közt immár arra is van mód, hogy csak azokat az objektumokat rendereljük le, amelyeket a viewportban kijelöltünk. A hozzáadási és a kivételek listáját is sokkal pontosabban adhatjuk meg. Emellett az új verzióban már a V-Ray DMC sampler megoldása is elérhető. A fejlesztők ígérete szerint ez akár kétszer gyorsabbá teheti a renderfolyamatot ugyanolyan zajszint mellett.

A Corona Renderer for Cinema 4D bétája a fentieken túl számos más kisebb fejlesztést is magával hozott. Erről a Render Legion blogján olvashattok részletesebben. A béta verzió természetesen teljesen ingyen tölthető le és használható akár kereskedelmi projektekhez is egészen addig, amíg a teljes kiadás meg nem érkezik. A renderelő a Cinema 4D R14-től felfelé kompatibilis Windows 7-től felfelé és Mac OS X 10.7-től felfelé. Eközben a Render Legion azt is bejelentette, hogy nem fejlesztik tovább a Corona Renderer SketchUp verzióját. Az eddig elkészült alfa változatok továbbra is használhatóak maradnak, csak épp nem támogatják és fejlesztik őket tovább. A döntés hátterében erőforrás-hiányt és a projekt lelassulását emlegetik. A Render Legion azt javasolja a felhasználóknak, hogy a jövőben a Chaos Group által fejlesztett V-Ray 3.6 for SketchUp rendszerét válasszák.

MEGOSZTÁS:
Meshmag