Ingyenessé vált a World Machine legújabb verziója

A World Machine legújabb frissítése nem csak hibajavításokat tartalmaz, de az elmúlt három év összes fejlesztését is elérhetővé teszi az ingyenes Basic Editionhöz is.

Stephen Schmitt, vagyis a World Machine Software elkészült a népszerű domborzatgenerátor, a World Machine legújabb frissítésével. A 3019-es kódszámú verzió elsősorban hibajavításokat és kisebb módosításokat tartalmaz, ám mégis nagyon fontos frissítésnek számít. Ezzel ugyanis kibővült az ingyenes Basic Edition az elmúlt három év összes fejlesztésével.

A World Machine az egyik legnépszerűbb domborzatgenerátor. Segítségével videojátékokhoz és más valós időben futó alkalmazásokhoz lehet gyorsan és egyszerűen terepet generálni. A szoftver az elmúlt években számos frissítést kapott, különböző eszközei jelentős fejlődésen mentek keresztül. Ez leginkább a Basic Editiont használók számára volt szomorú, ők ugyanis 2014 óta nem kaptak frissítést az ingyenes 2.3.7-es kiadáshoz. Az új 3019-es verzióval azonban végre kibővült a Basic Edition is, amely lényegében az elmaradt három év összes fejlesztését megkapta.

Így most már ingyen használható lényegében az összes eszköz, mindössze a végeredmény felbontásában vannak megkötések. Az ingyenes verzió újdonságai közé tartozik a vízpartok erózióját számoló rendszer teljes felújítása, valamint az új blueprint rendszer is. A szoftver emellett támogatja a multithreadinget is, vagyis sokkal jobban kiaknázza a többmagos processzorokban rejlő számítási kapacitást is. A kezelőfelület is módosult az előző kiadáshoz képest.

A World Machine Basic Edition tehát teljesen ingyen érhető el a hivatalos oldalon. Ez ugyanazokat a funkciókat tartalmazza, mint a fizetős Standard Edition, mindössze annyi megkötéssel, hogy kereskedelmi célokra nem használható, a végeredmény pedig nem lehet nagyobb 513*513 pixelnél.

MEGOSZTÁS:
Meshmag