A cebas elkészült a thinkingParticles 6.6-tal

A thinkingParticles, vagyis a 3ds Max fizikai- és részecske-pluginjának frissítésével új eszközkészlet érkezett, de több korábbi funkciót is továbbfejlesztettek.

A cebas Visual Technologies csapata elkészült a 3ds Max fizikai- és részecskepluginja, a thinkingParticles legújabb, 6.6-os frissítésével. Az új verzióban új All Purpose Fields eszközkészlet debütált, valamint a felhasználóknak lehetősége van egyik szimulációt kiindulópontként használni egy másikhoz.

A 6.6-os frissítés kétségkívül legfontosabb újítása az APF, vagyis az All Purpose Fields eszközkészlet. Ennek segítségével rengeteget egyszerűsödött a részecskék szimulációjának tervezése és rendezése. Az APF megadásával szabályozhatóvá vált a rajta áthaladó részecskék mozgásának sebessége és iránya. Ezáltal a létrehozható részecske-effektek skálázhatóak a fizikailag lehetségestől egészen a fizika törvényei szerint lehetetlenig. Gyakorlatilag bármely 3ds Maxban létrehozott bármely objektum ilyen mezővé alakítható, animációk esetében pedig a mező követi a mozgásokat. Ezzel jelentősen csökkenthető a számítási idő is.

A kisebb horderejű újdonságok közé tartozik az SPH folyadékkezelő továbbfejlesztése, amely ezáltal sokkal stabilabbá teszi a szimulációkat. Ez a funkció egyébként az új APF-fel is kombinálható. Szintén újdonság az InitialState funkció, amellyel a felhasználók megállíthatják a szimulációt egy adott ponton, majd azt egy új szimuláció kiindulási pontjának jelölhetik ki. Emellett a thinkingParticles 6.6 már támogatja a széles körben használt OpenVDB formátumot is.

A thinkingParticles 6.6 a 3ds Max 2016-tól felfelé kompatibilis, de a plugint továbbra is kizárólag előfizetéses formában lehet elérni. Aki rendelkezik aktív előfizetéssel, annak természetesen ingyenes az új frissítés.

MEGOSZTÁS:
Meshmag