Atomic Blonde VFX breakdown a Chimney-től

Hogyan változott Budapest Berlinné Charlies Theron új kémfilmjében, az Atomic Blonde című kémmoziban?

Tavaly nyáron került a mozikba Charlize Theron legújabb kémfilmje, az Atomic Blonde. Az akciófilm története Berlinben játszódik a hidegháború idején, de valójában a legtöbb jelenetet Budapesten vették fel. Fővárosunk átalakulásában pedig jelentős szerepe volt a Chimney stúdiónak is, akik most lelepleznek pár részletet.

Az Atomic Blonde egy hamisítatlan kémfilm, tele autós üldözéssel, látványos tűzharcokkal és hasonlókkal. A készítők azért választották fővárosunkat a forgatás helyszínéül, mert a belvárost viszonylag könnyedén át lehetett alakítani, hogy a korabeli Berlinre hasonlítson. Ez nem csak a díszletek, hanem a Chimney stúdió munkájának eredménye. A fenti breakdown videónak a legtöbb kültéren játszódó jelenetében felismerhetjük Budapest utcáit vagy épp házait. Sok esetben viszont csak digitálisan rajzolták a főszereplők mögé a várost. Erre példa a süllyedő autós jelenet, amit valójában stúdióban, zöld háttér előtt rögzítettek. A repülőtéren utólag pakolták a képre a repülőket és az azokról leszálló utasokat. Az egyik legérdekesebb jelenet mégis a folyópart, amit két különböző helyszínen vettek fel. Az egyiket az Erkel színháznál, a másikat pedig a valódi folyónál. Majd e kettőből született meg a végeredmény. A video végén pedig egy autós gázolást láthatunk, ahol a kaszkadőrt egy dróttal rántották fel az ütközés pillanatában. Természetesen az érkező autó csak digitálisan van a képen.

A Chimney stúdió meglehetősen széles skálán mozog munkáival. Az Atomic Blonde-hoz hasonló mozik mellett videoklipekkel, reklámokkal és TV-műsorokkal is foglalkoznak.

MEGOSZTÁS:
Meshmag