Kong: Skull Island breakdown a Rodeo FX-től

A Kong: Skull Island tavaly új szintre emelte a King Kong mozikat. A történet is egész elfogadható volt, a látvány pedig kimondottan korrekt. Ebben többek közt a Rodeo FX csapata is közreműködött, most meg is mutatják, hogy hol.

A tavalyi év mozis szempontból meglehetősen erősre sikeredett. Rengeteg olyan film került a vásznakra, amelyek mind történetükkel, mind rendezésükkel és persze ezeken túl látványukkal is emlékezetesre sikerültek. Hogy a Kong: Skull Island történet és rendezés szempontjából alkotott-e maradandót, arról megoszlanak a vélemények. Azt viszont senki sem vitathatja, hogy látvány terén soha nem mutatott ilyen jól a hatalmas majom – és az ő világa. Az elmúlt hónapokban többször is foglalkoztunk már a filmmel, hiszen megmutatta munkáját az ILM és a Hybride Technologies csapata is. Hozzájuk csatlakozik most a Rodeo FX a maga breakdown videójával.

A Kong: Skull Island egy rövid történeti felvezetéssel kezdődik, amely két második világháborús vadászpilótáról szól. Mindkét pilóta – egy amerikai és egy japán – lezuhan repülőjével egy ismeretlen sziget partjainál, de csatájuk ezzel még nem ér véget. Egyre beljebb verekedik magukat a sziget belseje felé, hogy aztán a modern civilizációból elsőként pillantsák meg a hatalmas lényt, Kongot. A breakdown video első fele ezeket a jeleneteket dolgozza fel. Láthatjuk, ahogy lezuhannak a repülők, de még a színészek arcán is volt mit finomítani a stúdiónak. Több olyan jelenet is van, ahol zöld vagy kék háttér előtt vették fel a verekedő színészeket. Ilyen az is, ahol egy hatalmas szakadék szélén vívnak ádáz harcot. A sziklaszirt valójában alig egy méter magas, csak digitálisan alakították át szakadékká. De nem csak a háttér, hanem az előtérben homályosan lengedező növények is utólag kerültek a felvételre.

A video vége felé azt mutatják meg, hogyan született meg a korabelinek ható washingtoni felvétel a Fehér ház előtt posztoló katonákról. Valamint láthatjuk az egyik főszereplőt, John Goodmant is, amint egy taxiban ül. Érdekesség, hogy nem csak a taxi mögötti rész digitális, de az autó ajtajának az alja sem valódi.

A Rodeo FX az egyik leggyakrabban foglalkoztatott VFX stúdió Hollywoodban. Az utóbbi időben dolgoztak a Jumanji: Wellcome to the Jungle, a Justice League, a Blade Runner 2049, az IT, vagy a The Fate of the Furious vizuális effektjein is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag