Így születtek meg a War for the Planet of the Apes majmai

A Weta Digital is közreműködött a War for the Planet of the Apes elkészítésében, most egy interjúban meg is mutatták, pontosan mi volt a feladatuk.

Tavaly érett trilógiává a 20th Century Fox Majmok bolygója rebootja. A kiadó 2011-ben már másodszor próbálkozott meg a ’70-es évek klasszikus sorozatának feltámasztásával. Első próbálkozásuk még kudarcba fulladt, ám a második már sokkal sikeresebb lett – vélhetően azért is, mert teljesen új sztorit kreáltak hozzá. Az új széria hat év alatt trilógiává bővül, a harmadik mozi tavaly jelent meg. A War for the Planet of the Apes elkészítésében többek közt a Weta Digital csapata is közreműködött, akik most meséltek a feladataikról.

A BBC Clicknek adott interjú során a stúdió számos érdekes részletet megmutatott a filmből. Láthatjuk, hogyan modellezték meg rétegről rétegre a filmben szereplő intelligens majmokat. A fontosabb szereplőket egytől egyig színészek játszották el, akik mimikáját mocap technológiával ültették át a 3d-s modellekre. Caesart Andy Serkis játszotta, míg Bad Ape-t Steve Zahn, mindkettejüket láthatjuk felvétel közben. Később láthatjuk, hogy a stáb egész hatalmas díszleteket épített a táborban játszódó jelenetekhez. Az itt forgatott eseményeknél pusztán a háttér és a körítés, effektek kerültek a felvételre digitálisan. Az összecsapás hátterét rétegről rétegre tervezték meg, míg a környező hegyeket photogrammetry technológiával modellezték le. Ezek tökéletesen úgy néznek ki, mint a mintául szolgáló eredeti hegygerinc. Az ezeken burjánzó növényzetet pedig külön erre a célra szolgáló szimulációs szoftverrel készítették el. A tábor felrobbanásának jelenetéhez valódi robbanást rögzítettek zöld háttér előtt, amely persze a valóságban sokkal kisebb volt, mint amit a filmhez kreáltak belőle.

A Weta Digital az elmúlt években számtalan hollywoodi sikermozi elkészítéséből vette ki a részét. Dolgoztak a Maze Runner: The Death Cure-on, a Justice League-en, a Guardians of the Galaxy 2-n vagy épp az Independence Day: Resurgence-n és a Jungle Bookon is. Jelenleg olyan projektek futnak náluk, mint a Rampage, az Alita: Battle Angel, az Avengers: Infinity War vagy a Mortal Engines.

MEGOSZTÁS:
Meshmag