Videók a Star Wars: The Last Jedi készítéséről z ILM-től

Az Industrial Light & Magic csapata a korábbi breakdown video után most három rövidebb bemutatót is közzétett a Star Wars: The Last Jedi forgatásáról.

Néhány nappal ezelőtt már mi is bemutattuk az ILM egyik legújabb breakdown videóját a Star Wars: The Last Jedi kapcsán. Akkor számos űrben játszódó jelenetet, valamint valódi díszletekkel felvett részt láthattunk beépítve a filmbe. A stúdió most három további breakdown videóval jelentkezett, amelyek egyenként sokkal rövidebbek, de csak egy bizonyos jelenetre koncentrálnak.

Az első ilyen video a Hangar címet kapta. Természetesen az egyik űrhajó hatalmas belső terét láthatjuk benne, amely zsúfolásig megtelt kisebb repülőkkel és katonákkal. Ahogy az az alábbi videón is látszik, a jelenet egy 3d-s háttér előtt játszódik, amelyet tömegszimulációs technológiával töltöttek fel katonákkal. Az előtérben szereplő katonákat viszont statiszták alakítják, akik néhány díszlet és egy zöld háttér előtt posztolnak. Egy másik kamerabeállításban pedig bemasíroznak a további szereplők is. E két részletet mosta egybe az ILM.

A második video a Millennium Falcon egyik üldözéses jelenetét mutatja be egy sivatagban. Itt egy seregnyi kisebb vadászhajó üldözi a főhősöket, akik többek közt egy szakadék sziklái közt próbálnak egérutat nyerni. A jelenetben vörös porfelhő fedi a tájat, amelyet valójában két autóval oldottak meg a készítők. Emellett a pilótákat mutató közeli felvételekhez a pilótafülkék élethű makettjével dolgoztak, majd ezt egészítették ki digitálisan egy teljes vadászrepülővé. A video második felében pedig azt mutatják meg, hogyan készült a barlangi fogócska jelenete.

A harmadik video talán mindhárom közül a legérdekesebb. Ebben ugyanis azt láthatjuk, hogyan keltette életre Andy Serkis Snoke-ot. Mivel a karakter egy erősen deformált arcú figura, ezért Serkis jeleneteit egy speciális mocap stúdióban rögzítették. Arcát közelről vette egy kamera, a felvételeket pedig digitálisan ültették át Snoke 3d-s modelljének animációira.

MEGOSZTÁS:
Meshmag