Az Epic ingyenessé tette a Paragon játékelemeit

Hiába került 12 millió dollárba a Paragon fejlesztése, a játék megbukott, így hamarosan leállnak a kiszolgáló szerverek. Az Epic még ezt megelőzően tesz egy utolsó nemes gesztust, és ingyen elérhetővé tesz minden a játékban szereplő modellt és játékelemet.

Az Epic Games olyan játékokat tett le az asztalra, mint a Jazz Jackrabbit, az Unreal, az Unreal Tournament, a Gears of War vagy épp a Fortnite. 2015-ben jelentették be, hogy az Unreal Tournament nyomdokain új játékon dolgoznak, amely a Paragon címet kapta. Ám hiába a hosszú évek kemény munkája, hiába a marketingbe fektetett rengeteg energia és hiába a fejlesztésre költött közel 12 millió dollár. A Paragon megbukott a játékosoknál és jó két évvel a premier után idén áprilisban végleg le fognak állni a szerverek. Ám még ezt megelőzően az Epic Games elkezdte közzétenni a játék elemeit.

Jóból is megárt a sok, ezért a stúdió csak apránként, fokozatosan teszi ingyen letölthetővé a játék alkotórészeit. Első körben húsz hős 3d-s modelljeit és az azokhoz tartozó kiegészítő fájlokat szerezhetjük meg. Külön fájlokban az animációkat és a különféle skineket. Emellett két pálya, az Agora és a Monolith alkotórészeit is megszerezhetjük. Így épületelemek (ajtók, ablakok stb.) és természeti elemek (sziklák, növények stb.) modelljeit is letölthetjük. A sort egyelőre a játékban hallható narrátor hangfájljai zárják, hátha ezzel is tud valaki kezdeni valamit.

Az Epic Games elmondása szerint a következő hónapokban folyamatosan fogják bővíteni az Unreal Engine Marketplace oldaláról letölthető ingyenes tartalmak listáját. Míg végül a Paragon teljes egészében letölthető lesz. Elemei pedig bármilyen Unreal Engine által meghajtott játékban vagy projektben szabadon felhasználhatóvá válnak. Bár a 12 millió dollár rengetegnek tűnik (az is), hogy a stúdió csak így elszórja, de ezzel együtt sem kell őket félteni. A Fortnite-nak ugyanis sikerült az, amit a Paragonnak nem: megtalálni a maga célközönségét, ezzel pedig egy időre megvan az Epic Games aktuális fejőstehene.

MEGOSZTÁS:
Meshmag