Faceware Reel 2018

Új videóban foglalta össze a Faceware Technologies, hogy mely játékokban és videókban hogyan használták mostanában az általuk fejlesztett technológiákat.

A Faceware Technologies kifejezetten a szórakoztatóiparra koncentrál termékeivel. Nem csupán kamerarendszereket készítenek, de megoldást kínálnak videojáték-fejlesztőknek, reklám- és filmkészítőknek is. A Faceware technológiája révén rendkívül precízen lehet bescannelni egy színész arcjátékát, legyen szó egyszerű párbeszédről vagy érzelemnyilvánításról. A stúdió a napokban egy érdekes új videóval rukkolt elő. Ebben összegyűjtötték a közelmúlt legfontosabb játékait és videóit, amelyek elkészítéséhez az ő technológiájukat alkalmazták. A videón nem csupán az egyes játékok és reklámok láthatóak, hanem azok elkészítésének kulisszái mögé is bepillanthatunk.

A sort az EA DICE stúdiójában készült Star Wars Battlefront II nyitja, amelynek főleg az egyszemélyes kampányához használták a rendszert. Az Injustice 2-ben szuperhősök csapnak össze. Itt azt is láthatjuk, hány lépésből áll, míg a felvételek anyaga átkerül a játékba. Először felveszik a színészeket a testükre erősített kamerákkal, valamint hagyományos mo-cap technológiákkal. Később ezeket tovább csiszolják és a 3d-s modellekhez illesztik, igazítják. Végül jöhet a végső render, amely már a játékban is megjelenik.

A Star Citizen fejlesztése évek óta folyik, a Cloud Imperium Games játéka tartja jelenleg a legtöbb közönségi finanszírozásból összegyűlt támogatás rekordját is. Az eddig összegyűlt közel 180,5 millió dollárból egy érdekes funkció fejlesztésére is fordítanak, amely szintén a Faceware megoldására épül. Ennek segítségével a játékosok a webkamerájuk segítségével élőben közvetíthetik mimikájukat a játékon belüli karakterükre. Így minden más játéknál hitelesebb érzelemnyilvánításra leszünk képesek a Star Citizenben. Ebből is kapunk egy kis ízelítőt a videóban.

A bemutatóban a fentieken túl többek közt még szerepel a Middle-earth: Shadow of War, a Resident Evil 7, az NBA 2K18, a Destiny 2, az A Way Out, a Horizon: Zero Dawn, a Paranormal Activity VR, a The Evil Within 2 és a FIFA 18 is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag