Új funkciókkal érkezett meg a V-Ray 3.6 for Modo

0
A Chaos Group elkészült a V-Ray rendermotor legújabb verziójával, amely már támogatja a CPU-GPU hibrid renderelést, a V-Ray Furt és a Cryptomatte-t.

 

A Chaos Group a napokban bejelentette, hogy elkészült a V-Ray rendermotor legújabb változatával, megérkezett a V-Ray 3.6 for Modo. A frissített kiadás több új funkcióval is rendelkezik, amelyek megkönnyíthetik és meggyorsíthatják a felhasználók munkáját. A motor immár támogatja a processzor és a grafikus vezérlő közös munkáját a renderelés folyamata során. Emellett támogatja a V-Ray Furt és a Cryptomatte-t is.

A V-Ray Hybrid egy új renderelési technológia, amely először a rendermotor 3ds Max változatában debütált, de mostantól a Modóhoz is elérhető. A technológia lényege, hogy a V-Ray RT GPU által használt CUDA kódot képes bármilyen más processzormagon is futtatni. Az ígéretek szerint a végeredmény minden esetben ugyanaz lesz. Emellett a felhasználók a Modo újraindítása nélkül is válthatnak a GPU és CPU használata között.

 

Az új verzió már támogatja a V-Ray Fur technológiát is. Ez kifejezette a haj, a szőr és a fű renderelésére lett kifejlesztve. A motor megbirkózik az olyan renderelemekkel is, mint a Cryptomatte ID mattjei, valamint új tükröződési, fénytörési és árnyékelemek renderelésére is van mód. Emellett közvetlenül a Modóba importálhatjuk a Chaos Group által kezelt VRscans adatokat is. Ez egy gyűjtemény a világ számos pontján készült nagy felbontású szkennekről.

A V-Ray 3.6 for Modo a Modo 701-től felfelé kompatibilis, 64 bites Windows XP-től és Mac OS X 10.9-től felfelé. A frissítés minden élő licenccel rendelkező felhasználó számára ingyenes. A részletes leírást a hivatalos oldalon olvashatjátok.

Share.

About Author

Avatar

Leave A Reply