1922 breakdown a Siamese stúdiótól

Egy komor történet az előző évszázad első negyedéből, ezt kínálja az 1922. A film korhű világának elkészítésében az ausztrál Siamese stúdió is közreműködött, akik most megmutatják munkájukat.

A két világháború közötti időszak nehéz és fáradtságos volt függetlenül attól, hogy a világ mely pontján élt az ember. Ebben a korszakban játszódik Zak Hilditch mozija, az 1922 is. A történet egy megfáradt és elkeseredett farmerről szól, aki az anyagi felemelkedés reményében úgy dönt, végez a feleségével. Ebbe pedig a fiát is be akarja vonni.

Bár a film története és mondanivalója nem feltétlenül kívánná meg, a korszak, amelyben játszódik, annál inkább, hogy digitálisan tegyék teljessé a látványvilágot. Ezt a munkát az ausztrál székhelyű Siamese stúdióra bízták, akik a napokban egy új breakdown videót tettek közzé a moziról. A legtöbb munkát a korabeli város megteremtése jelentette. A forgatás jelentős része szabadtéren, valós helyszíneken zajlott, de ezeket természetesen utólag alaposan ki is bővítették. A Siamese videójának egyik érdekessége, hogy az éppen boncolgatott jelenet alatt mindig látható, hogy pontosan milyen technológiákat és folyamatokat alkalmaztak. A farmon játszódó jelenetek érdekessége pedig, hogy a hatalmas kukoricaföld nem létezik. Vagyis minden olyan felvételen, ahol szerepelnie kellett, a Siamese varázsolta oda bluescreen technológia segítségével. A kút jelenetre varrása is érdekes megoldásokat követelt meg.

A Siamese nem újonc a szakmában, rengeteg mozi, reklám, dokumentumfilm és egyéb video elkészítése fűződik a stúdió nevéhez. Ezek többsége kifejezetten Ausztráliához kapcsolódó anyag.

MEGOSZTÁS:
Meshmag