Megjelent a Character Animator CC 1.5

Az Adobe elkészült a Character Animator legújabb verziójával, amely a napokban érkezett meg. Az újdonságok között a jelenetek menedzselését segítő új eszközök mellett továbbfejlesztett particle-rendszer és trigger-rendszer is szerepel.

Az Adobe talán kevésbé ismert szoftverei közé tartozik a Character Animator, amely a napokban kapta meg legújabb verzióját. A Characher Animator CC 1.5 számos újdonságot hozott magával, köztük új eszközökkel és már meglévő funkciók továbbfejlesztésével.

A fejlesztők ezúttal leginkább már korábban megjelent funkciókat és eszközöket fejlesztettek tovább és egészítettek ki. Így megújult a jelenetek menedzselése is, amely több új lehetőséggel bővült. A 2d-s karakter animációit kölcsönző színészek mozgását sokkal könnyebb ráilleszteni a modellre, köszönhetően a 3 másodperces beszámolásnak. Emellett arra is van már mód, hogy egy pillanatot rögzítve könnyedén beigazíthatjuk a színész és a modell pozícióját, majd folytathatjuk a jelenetet. Szintén sokat gyorsít és egyszerűsít a felhasználók munkáján, hogy az így elkészült jeleneteket másolhatjuk is, vagyis az adott animációkat később más projektekben is felhasználhatjuk.

Továbbfejlesztették a részecskék viselkedését szimuláló particle-rendszert is. A részecskék most már összeütközhetnek egy adott karakterrel vagy épp egymással is. Így egyszerűbb jelenségek és dinamikus jelenetek is megvalósíthatóak, mint amilyen az eső. A készítők sokat csiszoltak a trigger-rendszeren is, amelynek új funkcióit az alábbi videóban mutatják be.

Az Adobe a fentieken túl számos kisebb módosítást és finomítást is végrehajtott a Character Animator CC 1.5-ben. Így a kezelőfelület is megújul, valamint saját gombokat is készíthetünk hozzá. Sokat segíthet a shortcutok beállításában az új vizuális billentyűzet. Emellett a készítők egy sor előre megadott animációs sablont is elérhetővé tettek.

A Character Animator CC 1.5 Windows 7-től felfelé, valamint Mac OS X 10.11-től felfelé kompatibilis, de csak előfizetéses rendszerben szerezhető be. Az új frissítés részletes leírását a hivatalos oldalon olvashatjátok, de az Adobe blogján is vannak érdekes információk.

MEGOSZTÁS:
Meshmag