Grafikus szolgáltatás a felhőből – jön az Athera

0
A Foundry fejlesztése kifejezetten a szabadúszó művészeket és a kisebb indie stúdiókat célozza. Az Athera egy laptop és egy böngésző segítségével kínál teljes körű VFX-szolgáltatást.

 

A Foundry tavaly jelentette be az akkor még Elara néven futó szolgáltatását, amely kifejezetten a szabadúszó művészeket és a kisebb, indie stúdiókat célozta meg. A lényeg, hogy egy laptop és egy hagyományos böngésző segítségével teljes körű VFX-szolgáltatáshoz lehet hozzáférni. A projekt a hónap végén elhagyva béta státuszát, meg fog jelenni, ebből az alkalomból nevet is váltott: mostantól Athera néven kell keresni.

 

Az Athera egy felhő alapú szolgáltatás, amely évek óta készül és igyekszik minden igényt kielégíteni. Kapunk online renderfelületet, eszközöket, bérelhető szoftvereket, elemző eszközöket és mindent, amire csak szükségünk lehet a munkához. A projektekhez külső partnereket is meghívhatunk, akiknek különböző limiteket állíthatunk be: szoftverhasználat, renderidő, online tárhely és hasonlók. Ezzel pontosan tudjuk menedzselni a projekt költségeit. Az elérhető szoftverek és eszközök között elsősorban a Foundry saját fejlesztései szerepelnek: Nuke, Nuke Studio, Modo, Mari és Katana. De mellettük külsős fejlesztések is elérhetőek, mint a Houdini, a V-Ray renderer vagy a Blender.

A fejlesztők saját eszközeiket is elérhetővé tehetik a felhőben, megadva mellé a használati díjakat is. A megjelenés után nem sokkal számíthatunk a Shotgun integrálására is. Ugyanakkor az Autodesk szoftverei és eszközei nem lesznek elérhetőek, pedig a fejlesztés kezdeti szakaszában a Foundry és az Autodesk még együttműködött.

 

Az Athera hamarosan elhagyja béta változatát és végleges formájában érkezik meg. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen áron lesz elérhető, de az biztos, hogy április 26-tól már lehet majd regisztrálni egy próbakörre.

Share.

About Author

Avatar

Leave A Reply