Készül a Rebelle 3

A folyadékok fizikáján alapuló digitális festőprogram, a Rebelle új verzióját jelentette be a napokban az Escape Motions csapata. Az új változatban több érdekes fejlesztés is helyet kapott.

Az Escape Motion stúdió a napokban bejelentette, hogy készül a folyadékok fizikáján alapuló digitális festőprogram új verziója, a Rebelle 3. Az új kiadásban a felhasználók megadhatják a festékek csöpögésének és száradásának paramétereit, valamint a festővásznak a valóságnak megfelelően viselkednek.

A Rebelle 3-ban a felhasználók realisztikusan imitálhatják a különböző víz- és akrilalapú festékek viselkedését, ezáltal digitális festményeket készíthetnek. A festékek megfolyását a virtuális vászon döntésével és fújásával befolyásolhatják. A festékek a valóságnak megfelelően keverednek egymással, de megadhatjuk a festékek koszolódását is, valamint elmaszatolhatjuk a korábbi ecsetvonásokat is. Ezeken túl a Rebelle 3 képes kezelni a száraz színezőket is, mint a ceruza vagy a kiemelő.

A szoftver új verziója már arra is alkalmas, hogy számos a valóságban is létező vásznat és papírt kezeljen. Ezek viselkedése, és ezáltal a rájuk való festés is eltérő, így az eredmény is más lesz rajtuk. A szoftverben teljesen újraírták a festék és a vászon felületének kölcsönhatását számoló kódokat, amelybe olyan új paraméterek is bekerültek, mint a megfolyt festék széleinek sötétedése. Emellett szimulálhatjuk a festékek fröccsenését is, valamint a festékpöttyök viselkedését a papíron.

A további újdonságok között szerepel a masking fluid layer opció, amellyel egy adott rétegen szereplő összes „nem 0-s” pixelt egyfajta elválasztónak adhatunk meg. Ezek később meggátolják a festék folyását, vagyis olyan színezést hozhatunk létre, amely nem fut át a kép kontúrjain. Kapunk néhány hasznos új vonalzó-eszközt is, amelyek olyan eredményt adnak, mintha szabad kézzel húztuk volna a vonalakat. A mintaképet mostantól egy különálló lebegőablakban láthatjuk, amely mellé odatehetjük a teljesen kizoomolt festményünket is. Végül pedig új eszközöket kapunk a festővászon formálására és vágására, valamint a DPI beállítására.

A Rebelle 3 Windowsra és Max OS X-re fog megjelenni április 30-án. A frissítés részletes leírását az Escape Motions blogján olvashatjátok.

MEGOSZTÁS:
Meshmag