Lost in Space breakdown

A Netflix sorozatot indított az 1998-as Lost in Space mozi alapján, ám egyelőre kérdéses, hogy hány évadot ér majd meg a projekt. Mindenesetre az első már megnézhető, ennek látványvilágát pedig többek közt az Image Engine stúdió valósította meg.

1998-ban került a mozikba a Lost in Space, amely a Robinson család űrbéli kalandját mesélte el. A film olyan színészeket vonultatott fel, mint Gary Oldman, Heather Graham, Matt LeBlanc vagy William Hurt. Ám ennek ellenére is inkább a zenéje (Apollo 440 – Lost in Spac) miatt maradt emlékezetes. A Netflix mégis látott benne elég fantáziát, hogy egy egész sorozatot rendeljen be. Ennek első évada már el is készült, a látványvilágért pedig több stúdió is felelt. A FuseFX, a Cinesite, a Mackevision és az Important Looking Pirates csapata mellett az Image Engine is dolgozott a sorozaton. Ők most az alábbi tartalmas breakdown videóban fedték fel néhány kulisszatitkukat.

Az Image Engine elsősorban a sorozatban szereplő droidokat és robotokat tervezték meg, modellezték le és keltették életre. Emellett az idegen világ hatalmas esőerdői is általuk jelentek meg az egyes epizódokban. Az első évad tíz epizódjában összesen 266 jelenet fűződik a nevükhöz, ebből csak az első részben 87. Többek közt az összes erdős jelenet az általuk készített környezetben játszódik. Rengeteg olyan jelenet is volt, amely teljes egészében CGI, míg máshol zöld hátteres stúdiófelvételekkel dolgoztak. A stúdió az Arnoldot használta a rendereléshez, Gaffert a Lookdevhez, míg a munkához szükséges textúrákat Mariban készítették el.

Az Image Engine mellett a FuseFX is készített egy breakdown videót a Lost in Space-hez. Ők az idegen bolygó sivatagos pusztaságát készítették el, valamint számos zöldhátteres jeleneten dolgoztak. Az Image Engine a sorozatok mellett mozifilmeken és játékok átvezetőin, előzetesein is dolgoznak. Portfóliójukban egyaránt megtaláljuk a Power Ranges mozit, a Logant vagy az Assassin’s Creed filmet, mint a Detroit: Become Human játék előzetesét. A FuseFX elsősorban sorozatokra koncentrál. Dolgoznak az Agents of S.H.I.E.L.D., az American Gods mellett az Empire és a Criminal Minds szériákon is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag