A Digic Pictures munkája a Destiny 2-n

A magyar stúdió munkatársai a napokban látványos videóban meséltek a Bungie sikerjátékán végzett kőkemény munkájukról. És közben meg is mutatják azt nekünk.

Mára már egészen megszokottá vált, hogy egy-egy nagyobb költségvetésű videojátékhoz elképesztően részletes és látványos előzetesek készülnek. Ugyanez igaz az átvezető videókra is, bár utóbbiak esetében a fejlesztők választhatnak, hogy a játék motorjával valós időben jelenítik meg azt vagy inkább előre renderelt videót készítenek. Ha utóbbira esik a választásuk, sokan ma már a magyar Digic Pictures stúdiót keresik fel, hogy tökéletesen megkomponált és a legapróbb részleteiben is tökéletesre csiszolt látványvilágú videókat kapjanak. Így volt ez a Destiny 2 esetében is.

A Destiny 2 tavaly ősszel jelent meg a Bungie fejlesztésében és az Activision kiadásában. A sci-fi akció-szerepjátékban az emberiség utolsó védelmezőbástyáiként kell helytállnunk egy idegen civilizáció mindent elsöprő inváziójával szemben. Rajtunk áll, hogy több bolygóra és holdra kiterjedő birodalmunk végleg elbukik vagy valahogy felül tudunk kerekedni az idegen fenyegetésen. Már az első epizód is igen látványos és hangulatos átvezetőkkel és előzetesekkel rendelkezett, és nincs ez másképp a Destiny 2 esetében sem. Ebben pedig jelentős szerepe volt a Digic Pictures csapatának is, akik munkájukat egy bő nyolcperces videóban mutatják be.

A Digic Pictures részéről többen is megszólalnak a videóban, így többek közt Páll Zsófia, Mátyássy Áron, Rácz Zsuzsa és Mály Róbert is. Tőlük hallhatunk a személyes motivációikról és persze a munkájukról is. A videóban természetesen láthatunk is jeleneteket egészen a concept artoktól az alap modellekkel való vázlatokon keresztül egészen a végleges megjelenésig. A bemutatóban jól látszik, hogy egy-egy ilyen átvezető egyetlen kamerabeállítása is legalább annyi háttérmunkát igényel, mint egy mozifilm esetében. A különböző effektek és apró részletek mind külön-külön layeren kerül a helyére, míg végül megkapjuk a várt végeredményt. A karakterek animációit természetesen a Digic Pictures is mocap technológiával rögzítették, ebben is élen jár a hazai stúdió. A video második felében pedig a játék világáról, az aprótól a hatalmasig terjedő méretű űrhajókról is hallhatunk.

A Destiny 2 PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg. A Digic Pictures korábban olyan játékok előzetesein és átvezetőin dolgozott, mint az Assassin’s Creed széria, a Call of Duty játékok, a The Witcher, a Dragon Age egyes epizódjai. De, hogy a Bungie közelében maradjunk, a Halo szérián is rajta van a kezük nyoma.

MEGOSZTÁS:
Meshmag