Tomb Raider breakdown több stúdiótól

Lara Croft nem csak videojátékos vonalon újult meg az utóbbi években, de szükség volt a mozis franchise megújítására is. Így Angelina Jolie-t Alicia Vikander váltotta, de mellette a látványvilág is teljesen megújult.

A Square Enix 2013-ban indította útjára minden idők legnépszerűbb régésznője (és itt nem a Tia Carrere által megformált Sydney Foxra gondolunk) kalandjait bemutató videojáték-sorozatát. Természetesen Lara Croftról és a Tomb Raider szériáról van szó, amely 1996 óta írja a maga történelmét. Lara karatere is rengeteg változáson ment át, bá ez főleg a poligonok számának növekedéséből adódó egyre gömbölydedebb formákban mutatkozott meg.

A széria tehát 2013-ra ért meg a rebootra, ez pedig olyan jól sikerült, hogy elkerülhetetlenné vált a mozis vonal felfrissítése is. Így az Angelina Jolie által alakított Larától elköszönve egy teljesen új hősnőt kaptunk, akit immár Alicia Vikander keltett életre. A döntés jónak bizonyult, ugyanis az idén mozikba került film nagyszerűen sikerült. A történetről elég annyit, hogy az évekkel korábban nyomtalanul eltűnt apja keresésére induló fiatal nőről szól, aki félelmet nem ismerve egy lakatlan(nak hitt) szigetre utazik, ahol aztán látványos kalandokba keveredik. Nagyjából pont úgy, mint a film alapjául szolgáló videojátékban is.

Az új Tomb Raider mozin számos VFX stúdió dolgozott, így többek közt a Method Studios, a Rising Sun Pictures, a Scanline VFX, a Zero VFX vagy a Soho VFX. E stúdiók munkájának köszönhetően kaptuk azt az adrenalinbombának is beillő kaland- és látványorgiát, amit a Tomb Raider képvisel. A fenti breakdown video ezúttal kifejezetten a Zero VFX munkájából ad ízelítőt. Ők többnyire kék háttér előtt felvett jeleneteket egészítettek ki különböző elemekkel. Így például az iroda padlótól plafonig futó ablakain elénk táruló városi látképet is ők készítették. Vagy épp egyik-másik akciójelenetben Lara vadászíjában a nyilat, a háttérben a dzsungelt vagy az ellenséges katona vállába állítót jégcsákányt.

Mellettük a Scanline VFX közel 300 jelenetnél működött közre. Ők készítették a hajós jeleneteket, valamint a vízesés felett rekedt második világháborús repülőn játszódó izgalmas akciójelenetet is. A Method Studios még náluk is több jelenetben mutatta meg tudását, ők 352 snitten dolgoztak. Ők alkották meg a halálos vírus effektjeit, de ők tervezték meg a föld alatt megépített hatalmas sírboltot is. A Rising Sun Studios ehhez képest sokkal kevesebb felvételhez, mindössze 19-hez járult hozzá, de ezekhez 260 látványeffektet készítettek. Ilyen volt a film végén Lara elképesztő menekülése az összeomló barlangból, valamint az egyik föld alatti csapdát is ők keltették életre.

MEGOSZTÁS:
Meshmag