The Flash breakdown videók

A népszerű DC szuperhős kalandjait feldolgozó TV-sorozat elkészítésében számos VFX-stúdió részt vesz. Közülük most az Encore VFX mutatta meg néhány munkáját.

Manapság már nem csak a mozivászonról köszönnek vissza ránk a különböző képregény-univerzumok szuperhősei. Ma már bizony a TV-ben is kaphatnak saját sorozatot. A DC univerzum egyik szuperhőse, a villámgyors Flash is kapott egyet, amely immár az ötödik évadnál jár, vagyis igen népszerűnek mondható. Ennek elkésztésében számos VFX-stúdió közreműködik, de közülük most kifejezetten az Encore VFX néhány munkáját nézhetjük meg.

A stúdió két breakdown videót is készített az elmúlt hetekben. Ezek a sorozat harmadik és negyedik évadának egy-egy epizódjára koncentrálnak. Az első video a harmadik évadról készült. Ebben kifejezetten egy Colosseumot idéző fantasy arénát láthatunk, amelyben gorillák a nézők és a harcosok is. És persze Flash. Természetesen az egész aréna, annak összes nézőjével csupán az Encore VFX munkája. A Flash-sel harcoló, állig felfegyverkezett gorilla szintén. A video végén egy kis statisztikai érdekesség is akad: Flash 124 852 poligonból épült fel, ellenfele pedig 375 952 poligonból, valamint 5 375 000 szőrszálból. De megmutatnak több más gorillát is, amelyek szintén elképesztően részletes modelleket kaptak. Az arénában 10 000-nél is több elemből épült fel a tomboló tömeg, amelynek minden tagja más és más animációt kapott.

A második video a negyedik szezon egyik epizódját mutatja be. Ebben Flash egy szamurájjal harcol Central Cityben. Érdekesség, hogy a várost teljes egészében digitálisan építették fel, hiszen a különleges kamerabeállításokat csak így tudták kivitelezni. A videóban láthatjuk, amint a főhős keresztülszáguld a városon, majd annak határán kívül, egy szélerőmű-telepen küzd meg a szamurájjal.

Az Encore VFX a világ számos pontján működtet stúdiókat Londontól Los Angelesig. Elsősorban sorozatokon dolgoznak. A The Flash mellett olyan alkotások elkészítésében működnek közre, mint a Westworld, az American Horror Story, a 24, a Castle vagy a Marco Polo.

MEGOSZTÁS:
Meshmag