Így készült a Ready Player One

A Warner Bros. a napokban készített egy videót, amelyen a Ready Player One motion capture munkálatairól mesélnek a szereplők.

Ernest Cline talán maga sem gondolta, mekkora sikert fog aratni első regénye, a Ready Player One. De így lett, hiszen a ’80-as évek popkultúráját töviről hegyire feldolgozó, kiaknázó és felelevenítő sci-fi regény nem csak a játékosok számára nyújtott nagyszerű olvasmányt, de lényegében bárkinek, aki az adott korszakban volt fiatal. A regényből aztán Steven Spielberg közreműködésével mozifilm született.

A Ready Player One története a zord jövőben játszódik, amikorra az élet már közel elviselhetetlenné vált. Csakhogy egy zseniális játékfejlesztő készített egy virtuális valóságot, az OASIS-t, amely tulajdonképpen az emberiség második otthonává vált… majd idővel már az elsővé. Mikor az OASIS alkotója (a világ leghíresebb és leggazdagabb embere) meghalt, útjára indított egy vadászatot a virtuális világban. Aki elsőként találja meg a három elrejtett kulcsot, az örökli a teljes vagyonát, és egyben az OASIS feletti hatalmat is.

A Ready Player One mozi változatának nagyjából 60%-a az OASIS-ben játszódik, ezt pedig teljes egészében CGI-ben oldották meg a készítők. Ahhoz viszont, hogy ez tökéletesen visszaadja azt, amit anno Ernest Cline megálmodott és papírra vetett, szükség volt a legmodernebb technikai megoldásokra. Ilyen a motion capture is, amellyel a szereplők életre keltették a virtuális valóságbeli avatárjaikat. A virtuális világ (és a filmben szereplő valóság) megalkotásában olyan stúdiók segítették Spielberget, mint az ILM, a Digital Domain vagy a Territory Studio. Utóbbi 265-nél is több jeleneten dolgozott, amelyekhez 80-nál is több egyedi elemek készítettek. Olyan részleteken dolgoztak, mint a monitorok kijelzői, a HUD-ok, valamint számos 3D-s környezeti elem.

Az ILM ennél is több részleten hagyta ott a keze nyomát, hiszen 900 jelenetnél működtek közre. A Digital Domain pedig a maga 300 jelenetével szintén sokat hozzátett a végeredményhez. Ők koordinálták a film motion capture felvételeit is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag