Cinema 4D Bridge plugin az Insydium-tól

A Cinema 4D-hez írt eszközeiről ismert Insydium bejelentett egy új Bridge plugint, amivel a Cinema 4D R14-R19-hez írt pluginok betölhetőek a legújabb, R20-as verzióba is.

A Bridge-et az Insydium a saját régi pluginjai, az X-Particles és a Cycles 4D miatt fejlesztette, de ha elég fejlesztő érdeklődik iránta, hajlandóak kiadni egy ingyenes, általános verziót is.

Korábbi verziós Cinema 4D pluginok betöltése recompile nélkül
A Cinema 4D R20, ami ebben a hónapban jött ki, változtatott a szoftver API-ján, emiatt a régebbi pluginokat használat előtt recompile-olni kell.

Bár ez egy megszokott folyamat az ilyen nagyobb frissítések esetében, az Insydium rendhagyó módon inkább egy, az API változtatásokat automatikusan áthidaló plugint írt.

Bár a plugint a saját particle szimulációs (X-Particles) és rendering (Cycles 4D) pluginjukhoz írták, a szoftver egyéb third-party pluginokkal is működhet.

Az Insydium felhívta a többi fejlesztő figyelmét, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot, ha szeretnék, hogy az ő pluginjaikat is támogassa a Bridge. Ha elég az érdeklődés, akár egy általánosan felhasználható verziót is kiadhatnak ingyenesen az egész Cinema 4D közösség számára.

A Bridge elérhető minden maintenance előfizetéssel rendelkező Insydium szoftver felhasználónak a cég Early Access programjának keretein belül. Az X-Particles verzió már kijött, a Cycles 4D verzió kiadása pedig novemberben esedékes.

További információk az Insydium Cinema 4D Bridge pluginjáról a cég weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag