Substance Painter VR?!

Facebook

Az Oculus feltöltött egy demo videót, amiben a Substance Paintert, az Allegorithmic textúrafestő szoftverét mutatja be, amint az a virtuális valóságban fut. A videóban a matériaszerkesztés folyamata látható Oculus Rift headsettel és Oculus Touch kontrollerekkel.

A demo, amit a Substance Painter egy experimental buildjével készítettek, az Oculus Hybrid Apps programját hivatott demonstrálni.

Matériaeditálás virtuális valóságban, a Substance Painter felhasználói felületével
A Hybrid Apps program, amit ezen a héten jelentettek be az Oculus Connect 5 konferencián, standard PC-s szoftvereket ültet majd át VR-ba minimális felhasználói felületbeli változásokkal.

A Hybrid Apps az új Oculus Dash user interface-ére épül, ami a UI-t VR applikációkból előhívható overlay-jé változtatja, így egyszerűbbé téve a váltást az applikációk között.

Az Oculus szerint a VR viewer kevés változtatással is beépíthető minden hagyományos szoftverbe, segítve ezzel a VR-ból való ki- és belépést. Az új rendszer sokkal könnyebbé teheti az átállást a VR-ra.

A demo videóban egy felhasználó az Oculus First Contact demojából származó roboton mutatja be a matériaeditálás folyamatát a standard Substance Painter UI használatával, ami panelként lebeg a 3D modell mellett.

Ez a megoldás inkább a hagyományos 2D workflow kiegészítésének tűnik, mint a teljes lecserélésének: bár a demoban látható szabadkézi rajzolás is, a munka legnagyobb része még mindig az interfészen zajlik.

Bár az Oculus Touch kontroller valószínűleg soha nem adja vissza a digitalizáló táblák precízióját, a VR lehetősége segítene a művészeknek a munkájukat közelről megtekinteni – ez főképp hasznos lehet, ha VR projektekhez alkotják az asseteket.

A Substance Painter VR verzióját egyelőre nem tervezik kiadni, csak tesztnek szánták. Az Oculus Dash viszont már elérhető az Oculus Core 2.0 frissítés részeként, ami ezen a héten került ki a bétából.

További információk a Hybrid Apps-ról és a Substance Painter VR demójáról az Oculus developer blogján

MEGOSZTÁS:
Facebook
Meshmag