A Foundry új Education Collective diáklicenszei

A Foundry elindította az Education Collective nevű új programot, aminek keretében a diákok és tanáraik kedvezményesen juthatnak hozzá a cég legnépszerűbb applikációihoz, például a Nuke-hoz, a Mari-hoz és a Modo-hoz.

A diákok egy évig teljesen ingyenesen használhatják a szoftvereket, és a végzésük éve után még egy évig olcsóbban férhetnek hozzájuk, ezek után pedig 70%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá a teljes értékű licenszekhez.

Node-locked licensz öt Foundry-szoftverhez évente 262 dollárért
Az új Education Collective segítségével a diákok node-lockolt licenszeket bérelhetnek a Foundry öt termékéhez (Nuke Studio, CaraVR pluginok, Modo, Mari és Katana) évente 262 dollárért.

Az akciót nappali tagozatos, legalább egy éves képzésen részt vevő diákok vehetik igénybe, akiknek még nincs egyik Foundry szoftverhez sem licenszük. A tanárok ugyanezen az áron juthatnak hozzá a szoftverekhez.

A diákok végzés után egy évig olcsóbban fizethetnek elő a szoftverekre, és utána 70%-os árengedménnyel válthatnak commercial licenszre: különálló szoftverek vagy akár szoftvercsomagok licenszei is választhatóak.

A diákoknak az Education Collective egy évig teljesen ingyenes
A fentebb részletezett kedvezménytől függetlenül a Foundry bejelentette, hogy a First Year Free program kereteiben minden diák egy évig ingyenesen használhatja az Education Collective szoftvereit.

A Collective csomagban elérhető programok funkciói a már létező ingyenes non-kommersz Nuke és Mari verziókkal ellentétben nem limitáltak. Emellett ugyanazt a formátumot is használják, mint a teljes verziók, így könnyedén folytathatjuk majd a Collective verziókban elkezdett munkánkat a teljes verzióra való frissítés után.

Viszont fontos észben tartani, hogy ezek a szoftverek is non-kommersz verziók: az EULA mindennemű "kommersz, professzionális vagy for-profit" felhasználási módot megtilt.

A bejelentéssel a Foundry az Autodesk és hasonló cégek nyomdokaiba lépett, akik szintén ingyenes licenszekkel támogatják a diákokat.

Több információ a Foundry tanulói licenszeiről

MEGOSZTÁS:
Meshmag