Jön az X-Particles 2018

Az Insydium elkezdett előnézeti videókat feltölteni az X-Particles Cinema 4D-s particle és physics szimulációs eszköz új verziójáról.

Az új funkciók már elérhetőek a szoftver Early Access programján keresztül, széleskörűen pedig novemberben kerülnek kiadásra.

A változtatások között helyet kapott több új distance mód az xpElektrix objektumhoz, illetve gyorsítottak a particle és fluid szimuláción is.

Gyorsabb particle és fluid szimuláció az újradolgozott core engine-nel
Az Insydium elmondása szerint az X-Particles engine-jét teljesen újraírták, megváltoztatva a modifierek és particle-ök működési módját.

A frissítéssel jelentősen felgyorsul a szoftver: a fentebbi videóban 500 000 particle-t láthatunk a viewportban majdhogynem valós időben, és még 1.5 millió particle is tűrhető képkockasebességgel jeleníthető meg.

A videóban 02:20-kor összehasonlítják az új verziót a jelenlegivel: az 500 000 particle az új verzióban körülbelül 60%-kal gyorsabban fut.

Az xpFluidPBD objektumot is újraírták, ami így már sokkal valószerűbb fizikailag, és különálló beállításokat is tartalmaz a sub-stepek és iterációk számára.

A videóban 03:50-kor látható összehasonlításban több, mint 2.5-ször gyorsabban fut az új verzió, mint a mostani.

A frissítéssel bejön a 'smart dynamic collision' rendszer is, ami csak azokon a felületeken generál ütközést, ahol valóban egymáshoz is érnek az objektumok, nem pedig minden egyes polygonra, mint az alapbeállítás.

Ez a változtatás mutatja a legnagyobb különbséget: a videóban 05:40-kor az új szimuláció 16-szor gyorsabban fut le, mint a mostani verzió.

Új distance módok az xpElektrix objektumban
Egy másik videóban az X-Particles xpElektrix objektumát láthatjuk, amint villámokhoz hasonló effekteket szór.

Az új distance módokkal a felhasználók egymáshoz kapcsolhatják a particle-öket az xpElektrix objektum segítségével.

Megjelenési dátum
A publikus 2018-as X-Particles kiadás 2018 november elsején érkezik. A frissítés ingyenes mindenkinek, aki aktív maintenance-es előfizetéssel rendelkezik.

A mostani, 4-es verzió a 64 bites Cinema 4D R14 és újabb verziókkal kompatibilis, Windows-on és Mac OS X-en egyaránt. A licensz 540 fontba kerül.

Több előnézeti videó az X-Particles-ről az Insydium YouTube csatornáján

Több információ az X-Particles-ről az Insydium weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag