Faceware Technologies: Shepherd

A Faceware Technologies bejelentette a Shepherd nevű új applikációt. A szoftver képes szinkronizálni a ProHD kamerák által rögzített arc motion-capture felvételeket a Vicon vagy OptiTrack teljesalakos motion capture rendszerével.

Ez a szoftver megkönnyíti a Faceware arc mo-cap technológiájának teljes alakos mo-cap közbeni használatát. A Faceware technológiáját használták többek között a The Walk c. filmhez, vagy a Grand Theft Auto és Call of Duty szériák készítéséhez is.

A Faceware ProHD kamerái irányíthatóvá válnak több full-body mo-cap rendszer által is
Mint ahogy a Reallusion iClone Motion Live-jával – amivel egyébként kompatibilis a Faceware tech-je –, a Shepherd segítségével is egyszerre vehetünk fel arc- és teljes alakos mo-cap adatokat, két külön cég szoftvereinek használatával is.

Viszont a Motion Live-val ellentétben a Shepherd nem az iClone-ra épül, ami miatt egyszerűbben beintegrálható lesz a stúdiók már bejáratott pipeline-jaiba.


A rendszer használatával a felhasználók hozzácsatlakoztathatják a Faceware high-end ProHD headcam rendszereit több Ki Pro felvevőeszközhöz is, és direktben irányíthatják a felvételt és visszajátszást.

Az arc mo-cap rendszert ezek után hozzá lehet csatlakoztatni LAN-on keresztül egy teljes alakos mo-cap rendszerhez, így a teljes alakos rendszer képes irányítani, hogy az arci feltével mikor kezdődjön el és fejeződjön be.

Az integrációnak hála már nem lesz szükséges manuálisan irányítani az arc mo-cap folyamatát – a Shepherd kinyeri magának a shot neveit a teljes alakos rendszerből – és egyszerű lesz pontosan szinkronizálni az arci adatokat a teljes alakosakkal.

Ezek után a felhasználók exportálhatnak videókat ellenőrzés céljából, vagy a Faceware Analyzer és Retargeter szoftverekkel átvihetik az adatokat 3ds Max-ba, Mayába vagy MotionBuilder-be.

A Shepherd jelenleg a Vicon Shogun-nal és Blade-del, és az OptiTrack Motive optical capture rendszerével kompatibilis, de további szoftverhez is terveznek integrációt fejleszteni.

A Shepherd Windows PC-kre és tabletekre lesz elérhető. A zárt körű béta október végén kezdődik, a nyílt béta pedig novemberben. Az első stabil verzió kiadása 2019 elején tervezett.

A Faceware Technologies még nem tett közzé semmilyen információt az árazással kapcsolatban.

Több információ a Shepherd-ről a Faceware Technologies online dokumentációjában

A Faceware Technologies weboldala

MEGOSZTÁS:
Meshmag