Megjelent a thinkingParticles 6.7

A cebas Visual Technology kiadta a 3ds Max particle és physics plugin, a thinkingParticles legújabb, 6.7-es verzióját. A frissítésben a folyadékszimuláció sebességén és stabilitásán javítottak, és több új lehetőséget is integráltak, mint például a hullámok generálását, vízszint beállítását a terrain-re, és diffúziós effektek szimulálását.

Ezen felül új 3D Boolean és geometry deformációs rendszerek is kerültek a szoftverbe.

Új folyadékszimulációs eszközök: felületi hullámok, vízszint és diffúziós effektek
A thinkingParticles 6.7-es verziójában a hangsúly egyértelműen a folyadékszimulációs eszközökön van. Az SPH fluid solver – ami még a thinkingParticles 6.0-ban jött be – is sok javítást kapott.

A fluid solver sebessége és stabilitása tovább javult, és már a fehér vízi effektek is teljes mértékben támogatottak. Mindemellett az új multithreaded OpenVDBShape operátor gyorsítja a fluid meshinget.

Ezentúl több új eszközzel is befolyásolhatjuk a folyadékszimulációkat, például a SurfaceForce operátorral, amivel hullámokat hozhatunk létre a víz felszínén; vagy a WaterLevel generátorral, amivel particle-öket spawnolhatunk a pálya egy adott magassági szintjéig bezárólag.

A szimuláció az új verzióban már támogatja a volume diffusion-t: a particle-ök bármilyen tulajdonságukat átadhatják a szomszédos társaiknak, így könnyedén szimulálhatjuk különböző színű folyadékok keveredését, vagy akár a hő terjedését is.

Egyéb újdonságok: új 3D Boolean és geometry deformáló rendszerek
Újdonság még a thinkingParticles 6.7-ben a ShapeCutter operátor, amivel 3D Boolean-okat generálhatunk: a beágyazott videóban láthatjuk, ahogy a használatával lyukakat vájnak egy volume-ba.

Az ettől függetlenül működő ShapeDeform operátor a particle-öket képes egy másik felülethez tapasztani úgy, hogy utána a particle-ök hatással is lehetnek a felületre, így könnyedén szimulálhatunk talajeróziót, illetve különféle töréseket.

Az All-Purpose Fields rendszer, ami a thinkingParticles 6.6-ban jött be, és a szimulációk art-directelésére specializálódott, szintén frissült: már képest irányítani a volumetric diffusion effekteket is.

A thinkingParticles 6.7 használatához 3ds Max 2017 vagy újabb verzióra van szükségünk. A szoftver csak előfizetéssel elérhető, aminek ára 540 euró évente. A mostani frissítés minden előfizetőnek ingyenes.

A változtatások teljes listája az online dokumentációban

Több információ a thinkingParticles 6.7-ről a cebas weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag