MagicRefs referenciakép-manager plugin a Photoshophoz

Anastasiy Safari kiadta a MagicRefs nevű plugint Photoshophoz, ami jelentősen leegyszerűsíti a referenciaképeken alapuló munkát a szoftveren belül.

Egyszerű referenciakép-kezelés a Photoshopban
A MagicRefs az illusztrátorok és koncepciós művészek munkáját hivatott megkönnyíteni azzal, hogy sokkal felhasználóbarátabbá teszi a referenciaképek használatát. Ahelyett, hogy külön dokumentumba kéne betölteni a képeket a Photoshopon belül, vagy egy másik monitoron másik szoftverben megnyitni őket, a pluginnal a felhasználók egész mappákat is behúzhatnak a referenciakép-könyvtárba, vagy akár URL-ek által is betölthetik a fájlokat.

Betöltés után a képeket átméretezhető, magas DPI-s megjelenítőkkel is kompatibilis panelekben láthatjuk a Photoshopon belül, és színkódolt csoportokba szedhetjük őket egyszerű drag-and-drop módszerrel.

A referenciaképeket a panelen belül nagyíthatjuk, tükrözhetjük vagy szürkeárnyalatosan is megtekinthetjük, illetve akár GIF-eket is betölthetünk, amiket aztán képkockánként léptethetünk. A színeket a megszokott módon a pipetta eszközzel emelhetjük ki a referenciákból.

A betöltött képeket lehetőségünk van Photoshop dokumentumokhoz rendelni, így mindig csak az a referenciaszett jelenik meg, ami az adott projekthez releváns.

A MagicRef a Photoshop CS5-tel és újabb verziókkal kompatibilis Windows-on és Mac OS X-en. Az ára 19 dollár.

Több információ a MagicRefs-ről Anastasiy weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag