Leáll a Manuel Bastioni Lab fejlesztése

Manuel Bastioni bejelentette, hogy leállítja a Manuel Bastioni Lab riggelt emberi karakterekre specializálódott Blender add-on fejlesztését támogatás hiányában.

A bejelentés sok felhasználót meglepetésként ért, és többen jelezték social media-n és fórumokon is, hogy nem tudták, hogy aktív crowdfunding kampány futott az add-on fejlesztésének támogatásával kapcsolatban.

A fejlesztés leáll az elhanyagolható közösségi finanszírozás miatt
A Manuel Bastioni Lab 2016-ban indult, és folyamatos frissítéseket kapott két éven keresztül, amik által új bőr és haj eszközök kerültek bele, és még egy egyszerűbb izomrendszert is hozzáadtak.

Bastioni 2018 október 31.-én kampányt indított a fejlesztés támogatására – a további munkát add-on assetek eladásának bevételéből pénzelte volna. Ezt a kampányt egy hét múlva vissza is vonta, azzal az indokkal, hogy a felajánlások 'elenyészőek' voltak.

"Az 1.7-es verzió fejlesztése rengeteg munkát és motivációt kíván", mondta Bastioni. "Sajnos senkit nem érdekel annyira a Lab, hogy támogassa is." "Egy ilyen eszköz nem élhet túl támogató közösség nélkül. A Lab projektje a mai nappal leáll."

Talán több embert is érdekelt volna a projekt támogatása
A leállással kapcsolatos bejelentés több felhasználót is meglepetésként ért, és többen kommentálták a Facebook-posztnál, hogy nem is tudtak a kampányról, ami csak egy röpke hétig volt elérhető.

Mások azt írták, egy hagyományosabb crowdfunding rendszer keretei között szívesen támogatnák a projektet – például Patreonon vagy Kickstarteren.

Bastioni megemlítette a bejelentésében, hogy nem azért írta a posztot, hogy további pénzt kérjen, mivel a rövidtávú megoldások nem segítenének a helyzetén, és a végső döntés amúgy is az övé.

A Manuel Bastioni Lab egy olyan applikáció, aminek a halálát sokan fogják siratni – ami még szomorúbb, hogy a legtöbb ember nem is tudta, hogy pénzügyi probléma állt fenn.

Manuel Bastioni bejejlentése a Facebookon

Több információ a Manuel Bastioni Lab weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag