Ingyenessé vált a Flux

Alexey Vanzhula ingyenesen letölthetővé tette a Flux 1.0 valós idejű Boolean és retopology eszközt, ami eredetileg 100 dollárért volt elérhető.

A toolset Houdini-hez készült, de Houdini Digital Asset (HDA) formában tölthetjük le, így más DCC szoftverben is használhatjuk a Houdini Engine segítségével.

Mint a Modo MeshFusion-ja, csak Houdini-ben
Tavaly a Flux kiadásakor Vanzhula a szoftvert a Modo MeshFusion-jéhez hasonlította, amit azóta egyébként az alap alkalmazásba is beleépítettek.

A szoftver segítségével a felhasználók komplex Boolean assembly-ket készíthetnek non-destruktív módon, és minden változtatást a modellek hierarchiájában valós időben láthatnak.

A Flux-ot azóta leváltotta a Vanzhula Direct Modeling szoftverében található Soft Booleans rendszer, ami jobb topology készítésére képes.

A Direct Modelinggel ellentétben viszont a Flux-ban retopology toolset is van: a retopology widget által bármilyen Houdini modellező eszköz használható a szoftver TopoBuild SOP-jával.

A programban egyszerű eszközök is vannak a volume-ok VDB formátumba való remeshelésére és geometry bake-elésére.

A Flux ingyenesen letölthető a Houdini 16.0-hoz és 16.5-höz, illetve a Houdini Engine által Mayában és Cinema 4D-ben is működtethető.

Vanzhula támogatása Patreon-on

A Flux 1.0 letöltése Alexey Vanzhula Gumroad store-jából

MEGOSZTÁS:
Meshmag