A Wahweap Formation

0

Még napfelkelte előtt mélyen beautóztunk a Wahweap Formation árkokkal irdalt agyagpala dombjai közé. Az előző napokban leesett, szokatlanul nagy hó már csak a legtitkosabb zugokban tartott ki, a többi elolvadt, mélyen feláztatva a laza talajt. De éjjel még erősen fagyott, így könnyen haladtunk járműveinkkel a dermedt kocsinyomon.

Meredek, sziklás részhez érkeztünk, itt már bekapcsoltuk az állandó négykerékhajtást, ami felhúzta, feltolta autóinkat az agyagtól, jégtől csúszos köveken. Ezt is megcsináltuk! 🙂

Hajnalodott, a megérkezés diadalát kicsit tompította, hogy a derengésben egy bácsika, majd egy nénike tűnt fel, hogy megnézzék a Powell tóra érkező napfelkelte első fényeit.

Fotózás közben beszélgettünk. Michiganből érkeztek, a tavak mellől, végigtúrázzák a déli államokat. Egy aprócska sátorban töltötték az éjszakát, azt mondják, hogy csak mínusz tíz volt éjszaka, otthon ilyenkor még nyitott ablaknál alszanak… 🙂

A kép már visszafele készült az agyagpala dombok sárga-lilás formáiról.

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply