Cavalry: motion design szoftver a Mainframe-től

A motion grafikában jártas Mainframe North bemutatta a Cavalry-t: az új procedurális animációs applikációt, ami a 3D rugalmasságát és erejét kombinálja a 2D könnyű használhatóságával.

A szoftver, ami jelenleg csak tiszta 2D animáció exportálására képes, de a jövőben esélyes, hogy 3D adatokat is tud majd exportálni, egyelőre csak zárt béta keretei között érhető el.

2D motion graphics hiánypótlás
Chris Hardcastle, a Mainframe North managing directora azt írta a Cavalry bejelentő blogbejegyzésében, hogy a szoftverrel az After Effects-szerű motion graphics toolokat célozta meg. Szerinte az elmúlt néhány évben nagyon kevés valódi innováció jutott a 2D motion graphics alkotóinak, és emiatt űr tátong a piacon, amit ő a Cavalry-val tervez orvosolni.

Komplex procedurális 2D animáció generálása 3D-szerű workflow-val
A Cavalry nem a Mainframe North első szoftvere: a MASH 3D motion graphics toolsetjük hamar elterjedt a Maya felhasználók körében, és 2016-ban magába a Mayába is integrálták.

A MASH-sel ellentétben a Cavalry nem 3D animációra alapul, bár a benne található workflow ismerős lehet a 3D animátorok számára.

A keyframing és a curve editing mellett teljes graph editor is található benne: képes tehát a deformációra, riggelésre, scatteringre és instancingre is.

A komplex, procedurális animációs rendszerek úgy is létrehozhatóak, hogy kész viselkedési formákat húzunk objektumokra.

Bár úgy tűnik, node editor nincs a programban – legalább is a Mainframe workflow-t bemutató blogbejegyzésében nincs róla szó –, a Cavalry interfészén a legtöbb inputot beállíthatjuk. A Mainframe elmondása szerint ésszerű keretek között bármi kapcsolódhat bármihez.

A szoftver rendszere prediktív, ami segít automatizálni a legtöbb unalmas, időigényes dolgot, bár a blogon nem részletezték, konkrétan mik is ezek a dolgok.

A kész anyagokat PNG vagy animált GIF formátumba exportálhatjuk, és a jövőben tervezik az SVG és az Alembic formátumok támogatását is.

A Cavalry jelenleg zárt bétában érhető el. A Mainframe North még nem tette közzé sem a gépigényt, sem az árazást vagy a kiadási dátumot. Annyit tudunk ezzel kapcsolatban, hogy a blogon láthatóan Mac OS X alatt fut a szoftver.

Több információ a Cavalry-ról a Mainframe North weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag